Amasya Valisi Önder Bakan, kamu yönetiminde şeffaflık, ulaşılabilirlik ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde geleneksel hale getirilen “Halk Günü Toplantısı” kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Önder Bakan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantı, Amasya Valiliği toplantı salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Toplantıya çeşitli mahalle ve ilçelerden gelen vatandaşlar, bireysel ya da toplumsal taleplerini doğrudan Vali Bakan’a iletme fırsatı buldu. Eğitimden sağlığa, altyapı sorunlarından sosyal yardımlara kadar geniş bir yelpazede dile getirilen sorunlar tek tek not alındı, çözüm için ilgili birimlere yönlendirildi.

Açık Kapı, Şeffaf Yönetim
Vali Önder Bakan, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, kamu hizmetlerinde en önemli unsurun halkın memnuniyeti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bugün burada sizlerin sesine kulak vermek için bir aradayız. Halk Günü, bizler için sadece bir gelenek değil, aynı zamanda bir sorumluluktur. Amasya’da yaşayan her vatandaşın talebi, bizim önceliğimizdir. Bu toplantılarla sorunlara kayıtsız kalmadan, hızlı ve yerinde çözümler üretmeye gayret ediyoruz.”
Toplantı boyunca vatandaşların dile getirdiği sorunlara anında müdahale eden Vali Bakan, ilgili kurum müdürlerine yerinde çözüm talimatları vererek etkin bir yönetim anlayışını ortaya koydu.

Her Kesimden Vatandaş Katıldı
Toplantıya gençlerden yaşlılara, kadınlardan engelli vatandaşlara kadar her kesimden birey katılım sağladı. Emeklilik işlemleri, sosyal yardımlar, sağlık hizmetleri, yol yapım talepleri, mahalle sorunları ve kişisel mağduriyetler gibi çeşitli konular görüşüldü.
Vatandaşlar, sorunlarını doğrudan birinci ağızdan anlatabilmenin memnuniyetini yaşarken, bu tür uygulamaların kamu-vatandaş ilişkilerini daha da güçlendirdiğini belirttiler.
Anında Müdahale, Yerinde Çözüm
Toplantı süresince iletilen birçok soruna, kurum amirleri yerinde yanıt verdi. Sosyal yardımlarla ilgili başvurular için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri yönlendirme yaparken, altyapı ve ulaşım talepleri İl Özel İdaresi ve Belediye temsilcileri tarafından not alındı.
Bazı vatandaşların dile getirdiği sorunlar anında telefonla ilgili kurumlara iletildi ve çözüm süreci başlatıldı. Bu uygulama, toplantının sadece dinleme değil, doğrudan çözüm üretme alanı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Vatandaşlardan Teşekkür
Toplantı sonrası düşüncelerini paylaşan birçok vatandaş, doğrudan Vali ile görüşebilmenin kendilerini değerli hissettirdiğini ifade etti. Vali Önder Bakan’ın samimi yaklaşımı ve çözüm odaklı tutumu katılımcılardan tam not aldı.
Bir vatandaş, “Uzun süredir çözüm bulamadığım bir konuyu bugün doğrudan sayın Valimize aktardım. Dinlemesi, not alması ve ilgili birimi hemen araması beni çok mutlu etti.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Vali Bakan: “Vatandaşlarımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”
Toplantının sonunda kısa bir değerlendirme yapan Vali Bakan, bu tür buluşmaların artarak devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizim görevimiz sadece masa başında karar almak değil, sahada olmak, halkımızla birebir temas kurmak ve onların sorunlarına çözüm üretmektir. Amasya’da her vatandaşımıza kapımız da gönlümüz de açıktır.”
Vali Önder Bakan’ın öncülüğünde düzenlenen Halk Günü Toplantısı, Amasya’da vatandaş-devlet bütünleşmesini güçlendiren önemli bir adım oldu. Toplumun her kesiminden gelen taleplerin dinlendiği toplantı, çözüm odaklı yaklaşımı ve etkin iletişimiyle örnek bir kamu hizmeti modeli olarak öne çıktı.