
Taşova Kaymakamı Salih Kartal, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla düzenlenen İlköğretim Haftası programına katıldı. Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirilen kutlama programında, ilçe protokolü, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bir araya geldi.

Kaymakam Salih Kartal, törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek, “Yeni eğitim öğretim yılı, öğrencilerimiz için yeni bir başlangıçtır.” dedi.

Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programı, öğrencilerin hazırladığı renkli gösterilerle devam etti. Minik öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergilediği dans gösterileri büyük alkış aldı. Okul müdürü ve öğretmenler de konuşmalarında, eğitimin toplumsal kalkınmadaki önemine vurgu yaptılar.

Programda ayrıca yeni başlayan öğrencilere “okula hoş geldiniz” mesajı verildi. Öğrencilerin gözlerindeki heyecan ve mutluluk, İlköğretim Haftası’nın coşkusunu yansıttı.
Taşova’da düzenlenen bu anlamlı etkinlik, sadece bir açılış programı değil, aynı zamanda eğitimin toplum için taşıdığı değerin güçlü bir göstergesi oldu. İlçe protokolünün katılımı, öğrenciler ve öğretmenler için moral kaynağı oldu.
Eğitimin geleceğin teminatı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Salih Kartal ve protokol üyeleri, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı, sağlık ve huzur getirmesini diledi.