AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüsamettin Elmas, Suluova’da yapımı tamamlanan ve yeni eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan Şehit Aydın Korkmaz İlköğretim Okulu ile Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında okulun fiziki donanımı, sınıf düzeni ve atölye imkanları hakkında bilgi alan heyet, ilçeye kazandırılan bu eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekti. Milletvekili Haluk İpek, “Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Modern Eğitim Yatırımları
Yapımı tamamlanan Şehit Aydın Korkmaz İlköğretim Okulu, öğrencilere modern bir eğitim ortamı sunmak amacıyla tasarlandı. Sınıfların donanımı, eğitim materyalleri ve öğrenci odaklı projeler hakkında bilgi alan Milletvekili Haluk İpek, okulun yeni dönemde öğrenciler için kaliteli bir eğitim yuvası olacağını vurguladı.

Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyeleri ise mesleki eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak şekilde hazırlandı. Atölyelerde öğrencilere teorik bilginin yanında uygulamalı eğitim imkânı sunulacağı ifade edildi.

Haluk İpek’ten Eğitim Vurgusu
Ziyarette konuşan AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, eğitime yapılan her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi. İpek, “Çocuklarımızın daha modern, güvenli ve donanımlı ortamlarda eğitim alması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Suluova’da açılacak yeni okullarımızla birlikte hem ilkokul hem de mesleki eğitimde büyük bir adım atıyoruz” dedi.
İpek ayrıca, mesleki eğitimin ülkenin kalkınması için büyük önem taşıdığını belirterek, yeni atölyelerde yetişecek gençlerin iş gücüne önemli katkılar sunacağını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Elmas’tan Teşekkür
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüsamettin Elmas da ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, ilçeye kazandırılan yeni eğitim kurumlarının öğrencilerin geleceğine ışık tutacağını söyledi. Elmas, desteklerinden dolayı Milletvekili Haluk İpek’e teşekkür ederek, öğretmen ve öğrencilerin yeni dönemde daha iyi imkanlara kavuşacağını ifade etti.