reklam
reklam
42,5459 %1,90
49,4681 %2,21
5.551,47 % -1,86
96.083,02 %1.462
Amasya
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Mobilya Fuarı Çorum’da Hayal Kırıklığı Yarattı

Mobilya Fuarı Çorum’da Hayal Kırıklığı Yarattı

Çorum’daki Mobilya Dekorasyon ve İnşaat Yapı Fuarı, düşük ziyaretçi sayısı ve sınırlı firma katılımı nedeniyle beklentilerin altında kaldı. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Mobilya Fuarı Çorum’da Hayal Kırıklığı Yarattı 1

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi’nde kapılarını açan Mobilya Dekorasyon ve İnşaat Yapı Fuarı, ilk gününden itibaren beklenen ilgiyi göremedi. Hafta sonu olmasına rağmen ziyaretçi sayısının oldukça düşük kaldığı fuar, sektör temsilcileri ve katılımcı firmalar açısından büyük hayal kırıklığı yarattı.

Fuara yalnızca Çorum’dan değil, çevre illerden de katılımın oldukça sınırlı olduğu görüldü. Özellikle Amasya ve Yozgat gibi illerden yalnızca birkaç firmanın stant açması, organizasyonun yetersizliğini gözler önüne serdi.

Tanıtım Yetersiz, Firma Katılımı Sınırlı

Fuar alanındaki stantlara bakıldığında katılımcıların büyük bölümünün Çorum merkezli işletmelerden oluştuğu dikkat çekti. Sektörde bilinen büyük firmaların davet edilmemesi, fuarın cazibesini ciddi şekilde düşürdü.

1 / 3
Mobilya Fuarı Çorum’da Hayal Kırıklığı Yarattı 2

Birçok firma temsilcisi, organizasyonu üstlenen şirketin tanıtım çalışmalarında sınıfta kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bırakın çevre il ve ilçeleri, Çorum merkezde bile insanlar fuarın düzenlendiğinden habersiz.”

Stant açan bazı mobilya işletmeleri, fuara yönelik ilginin düşük olmasının motivasyonlarını kırdığını ve organizasyonun beklentileri karşılamadığını dile getirdi.

2 / 3
Mobilya Fuarı Çorum’da Hayal Kırıklığı Yarattı 3

Organizasyon Şirketine Tepki: ‘Çorum’a Yakışmadı’

Fuarın dört gün süreceği açıklanmasına rağmen, şehir genelinde farkındalık oluşturacak etkin bir tanıtım yapılmadığı görüldü. Çevre köy ve ilçelerden ziyaretçi getirilmesi bir yana, şehrin merkezinde bile fuarla ilgili reklam ve duyurunun yetersiz olması sektör temsilcilerinin eleştirilerine neden oldu.

Yetkililer, başarı için tanıtımın kritik olduğuna dikkat çekerek, ulusal ölçekte tanınan firmaların mutlaka davet edilmesi gerektiğini, aksi halde fuarın geniş kitlelere hitap edemeyeceğini ifade etti.

Sektör Beklentiyi Karşılamadı

Katılımcı işletmeler, fuarın mevcut haliyle amacına ulaşamadığını vurguluyor. Tanıtım eksikliği, firma çeşitliliğinin azlığı ve ziyaretçi çekme konusunda yaşanan başarısızlık, fuarı eleştiri oklarının hedefi haline getirdi.

3 / 3
KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *