Merzifon’da 1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi. Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program, Merzifon Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreniyle başladı. Çelengi Amasya SMMMO Merzifon Temsilcisi Serhat Çimen sundu.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Haftası kapsamında düzenlenen törende, mesleğin toplum ve ekonomi açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi. Meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen törende, anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
Törende birlik ve beraberlik vurgusu öne çıkarken, muhasebe mesleğinin kayıt dışı ekonomiyle mücadelede, şeffaflığın sağlanmasında ve ekonomik düzenin sürdürülebilirliğinde üstlendiği kritik role dikkat çekildi. Katılımcılar, Muhasebe Haftası’nın yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda mesleğin sorunlarının ve beklentilerinin kamuoyuna aktarılması açısından da önemli bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.
Merzifon’da düzenlenen çelenk sunma töreni, meslek mensupları arasında dayanışma duygusunu güçlendirirken, hafta boyunca gerçekleştirilecek diğer etkinliklerin de başlangıcı niteliğini taşıdı.
