Merzifon Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Cahit Koca ve Genel Sekreter Cengiz Tok’un Merzifon TEMAD Şubesi ziyaretine katılarak anlamlı bir buluşmaya imza attı. Dayanışma ve vefa duygusunun öne çıktığı bu buluşmada, şehitlerin aziz hatırası ve gazilerin kahramanlıklarına atfen özel bir hediyeleşme gerçekleştirildi.

Çam Fidanı ve Bayrak Hediyesi
Merzifon Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, dernek üyeleriyle birlikte davet üzerine katıldıkları ziyarette, şehitlere olan minneti ve gazilere duyulan vefayı simgeleyen bir çam fidanı hediye ettiklerini açıkladı. Başkan Koçak, “Bu fidan, birlikteliğimizin, vefa duygumuzun ve gelecek nesillere bırakacağımız kardeşlik mirasının sembolüdür” ifadelerini kullandı.
TEMAD Genel Başkanı Cahit Koca ise gençlere Türk bayrağı rozeti takdim ederek Türk bayrağı tablosu hediye etti. Koca, bu anlamlı hediyeleşmenin, milletin birlik ve beraberliğinin en güçlü simgesi olduğunu vurguladı.

“Millet ve Bayrak Yemini”
Başkan Mustafa Koçak, gerçekleşen buluşmanın sıradan bir ziyaret olmadığını, aksine bir millet ve bayrak yemini niteliği taşıdığını ifade etti. “Kökü derin olan fidanı fırtına deviremez, gölgesi bayrak olan millet asla eğilmez” sözleriyle birlik mesajı veren Koçak, bu tür etkinliklerin gençler ile emekli askerler arasında köprü kurduğunu dile getirdi.

Dayanışma ve Vefa Mesajı
Buluşmada yapılan konuşmalarda şehitlerin aziz hatıralarının unutulmayacağı, gazilerin kahramanlıklarının her zaman minnetle anılacağı vurgulandı. Katılımcılar, bu tür buluşmaların sadece bir hatırlama değil, aynı zamanda gelecek nesillere aktarılan bir vefa mirası olduğunu dile getirdi.

Katılım Yoğundu
Ziyarete Merzifon TEMAD Şube Başkanı Rahim Onar da katıldı. Onar, gençlerin anlamlı hediyeleri ve samimi katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki dernek arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca buluşmada emeği geçen tüm dernek yöneticilerine teşekkür edildi.

Gelecek Nesillere Mesaj
Merzifon Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bu anlamlı katılımı, yalnızca bugünün değil, geleceğin de teminatı olan gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Etkinlikte yapılan hediyeleşme, bir fidanın kökleri gibi kalıcı, bir bayrağın gölgesi gibi koruyucu bir sembol olarak hafızalarda yer aldı.