Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende ilk olarak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merzifon İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Merzifon Şubesi temsilcileri tarafından çelenk sunumu yapıldı. Ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda gerçekleşen törende, dernek ve parti yöneticilerinin yanı sıra Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı M. Tuncer Basmacı da yer aldı.

Törende yapılan açıklamalarda, 19 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarih olduğuna dikkat çekildi.
CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, “Bugün, bağımsızlık mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ı kutlarken; Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Gençliğe emanet edilen bu günü, Cumhuriyet değerlerine bağlılıkla yaşatacağız.” dedi.

CHP ve ADD temsilcileri, gençliğin Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa edeceğine olan inançlarını yineledi.
Tören, açıklamaların ardından sona erdi.
