Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Anadolu’nun zenginliğini yansıtan coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve ekonomiye kazandırılması amacıyla önemli bir temas gerçekleştirdi. Merzifon TSO Başkanı Nail Almaç ve Meclis Başkanı Fatih Karaduman’ın da yer aldığı heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.
Gerçekleştirilen görüşmede, coğrafi işaretli ürünlerin katma değerinin artırılması, üreticilerin desteklenmesi ve yerel kalkınmaya sağlanacak katkılar kapsamlı şekilde ele alındı. Merzifon TSO heyeti, bölgeye özgü ürünlerin markalaşmasının hem üreticiler hem de yerel ekonomi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Toplantıda ayrıca, Türkiye genelinde büyük ilgi gören YÖREX (Yöresel Ürünler Fuarı) organizasyonunun, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımında kritik bir rol üstlendiği vurgulandı. Bu tür etkinliklerin, yerel değerlerin ulusal ve uluslararası pazarlara açılmasına önemli katkı sunduğu ifade edildi.
Merzifon TSO Başkanı Nail Almaç, yaptığı değerlendirmede, “Coğrafi işaretli ürünlerimiz, sadece birer ürün değil aynı zamanda kültürel mirasımızdır. Bu değerlerin korunması, geliştirilmesi ve ekonomiye kazandırılması adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, YÖREX’in hayata geçirilmesinde emeği bulunan başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür edildi.
Merzifon TSO’nun bu girişimi, bölgedeki yerel ürünlerin markalaşma sürecine hız kazandırmayı ve üreticilere yeni ekonomik fırsatlar sunmayı hedefliyor.
