reklam
reklam
39,2875 %-0.11
44,7841 %-0.54
4.177,02 % -1,41
105.295,19 %0.381
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Karagöz, Geleneksel Şenlikte Halkla Kucaklaştı

Karagöz, Geleneksel Şenlikte Halkla Kucaklaştı

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Amasya Merkez’e bağlı Sarayözü Köyü’nde düzenlenen Şehitler Baba Şenliği’ne katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Detaylar haberimizde...

Haberleri

Amasya’nın Merkez ilçesine bağlı Sarayözü Köyü’nde geleneksel hale gelen ve bu yıl yoğun katılımla gerçekleştirilen Şehitler Baba Şenliği, birlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha pekiştirdi. CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz de etkinliğe katılarak köy halkıyla bir araya geldi. 

Amasya’nın köklü geleneklerinden biri haline gelen Sarayözü Köyü Şehitler Baba Şenliği, bu yıl da coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem Sarayözü halkı hem de çevre köylerden gelen vatandaşların yoğun katılımıyla düzenlenen etkinlikte birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu ön plandaydı. 

Karagöz, Geleneksel Şenlikte Halkla Kucaklaştı 1

Milletvekili Karagöz, Köy Halkıyla Bayramlaştı 

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, köydeki şenliğe katılarak vatandaşlarla bayramlaştı ve etkinlik alanında vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi. Karagöz, köylülerin taleplerini dinleyerek, şenliği düzenleyenleri tek tek tebrik etti. 

1 / 5
Karagöz, Geleneksel Şenlikte Halkla Kucaklaştı 2

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Karagöz, şunları söyledi: 

Sarayözü Köyümüzde düzenlenen Şehitler Baba Şenliği’ne katılarak canlarımızla bir araya geldik. Bu güzel şenliği organize ederek bizleri buluşturan değerli Muhtarımız Kazım Pelit’e, Dernek Başkanımız Turgay Ünsal’a ve emeği geçen tüm canlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler; kültürel bağlarımızı, birlik duygumuzu ve sosyal dayanışmayı güçlendiren çok değerli buluşmalardır.” 

2 / 5
Karagöz, Geleneksel Şenlikte Halkla Kucaklaştı 3

Kültürel Değerler Yaşatılıyor 

Şehitler Baba Şenliği, Sarayözü Köyü’nde yıllardır süregelen kültürel ve manevi bir gelenek olarak vatandaşlar tarafından yaşatılmaya devam ediliyor. Mevlit okunmasıyla başlayan programda dualar edildi, şehitlerin aziz hatırası yâd edildi. Ardından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Şenlik alanı, yöresel müzikler ve halk oyunlarıyla renklendi. 

3 / 5
Karagöz, Geleneksel Şenlikte Halkla Kucaklaştı 4

Teşekkürler ve Katılım Mesajı 

Köy Muhtarı Kazım Pelit, bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen etkinliğe verdikleri destekten dolayı CHP heyetine ve katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür etti. Dernek Başkanı Turgay Ünsal ise, "Şehitler Baba adını yaşatmaya ve bu topraklarda birlik içinde yaşamaya devam edeceğiz" diyerek etkinliğin gelecek yıllarda da sürdürülmesini temenni etti. 

4 / 5
Karagöz, Geleneksel Şenlikte Halkla Kucaklaştı 5

Vatandaşlardan Yoğun İlgi 

Etkinliğe sadece Sarayözü sakinleri değil, çevre köylerden ve şehir merkezinden çok sayıda vatandaş da katıldı. Etkinlik, köy meydanında kurulan sofralarda paylaşılan ikramlar, samimi sohbetler ve manevi atmosferiyle uzun süre hafızalarda kalacak anlara sahne oldu. 

 

5 / 5
KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *