Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, 2020 yılında vefatının ardından bedenini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kadavra olarak bağışlayan Emekli Piyade Albay Cemil Denk’in cenaze törenine katıldı. İnsanlığa yaptığı bu anlamlı katkıyla örnek bir duruş sergileyen Denk, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Başkan Alp Kargı, cenaze törenine İlçe Başkanı Hasan Caba, Belediye Başkan Yardımcısı M. Tuncer Basmacı ile Belediye Meclis Üyeleri Haydar Köse ve Gökhan Arslan ile birlikte katıldı. Törende, merhumun ailesi ve yakınlarıyla yakından ilgilenen Kargı, başsağlığı dileklerini iletti.
Başkan Kargı yaptığı açıklamada, Cemil Denk’in hayatının sonrasında dahi insanlığa hizmet etmeye devam ettiğini belirterek, bu davranışın büyük bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. Kadavra bağışının tıp eğitimi ve bilimsel çalışmalar açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Kargı, merhumun bu anlamlı tercihiyle birçok insana umut olduğunu dile getirdi.
Emekli Piyade Albay Cemil Denk’in, vefatının ardından bedenini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışlaması, tıp öğrencilerinin eğitimine katkı sağlarken, sağlık alanındaki gelişmelere de destek sunmuş oldu.
Başkan Kargı, açıklamasının sonunda, “Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Cemil Denk için düzenlenen cenaze töreni, dualar eşliğinde tamamlanırken, katılımcılar merhumu son yolculuğuna uğurladı.
