Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından geleneksel hale getirilen iftar buluşmalarının ikincisi İstanbul’da gerçekleştirildi. Gazetecilerin, medya temsilcilerinin ve uluslararası konukların bir araya geldiği programda, birlik ve dayanışma mesajları ön plana çıktı. Mecidiyeköy’de bulunan Focaccia Restaurant’ın özel salonunda düzenlenen iftar programı, samimi bir atmosferde gerçekleşti.
Gazeteciler ve Uluslararası Konuklar Aynı Sofrada
İftar programına İstanbul’da görev yapan KGK üyesi gazetecilerin yanı sıra birçok önemli isim katıldı. Programa, Yavuz Nufel, Maseut Ali, Gazze’de görev yaparken ayağını kaybeden TRT muhabiri Sami Şahade, Yabancı Gazeteciler Derneği kurucu başkanı Christian Failand, Hindistan İstanbul Konsolosu Bhasker Dwivedi ve Basın İlan Kurumu Denetim Kurulu Başkanı Baturhan Koçak da iştirak etti.
Farklı ülkelerden ve medya kuruluşlarından isimlerin katıldığı iftar programı, gazeteciler arasında uluslararası dayanışmanın da önemli bir göstergesi oldu.
İftar Sofrasında Ramazan Bereketi
İftar programında davetlilere geleneksel iftariyeliklerin ardından mercimek çorbası, peynirli börek, karışık ızgara ve çeşitli içecekler ikram edildi. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan programda gazeteciler, meslektaşlarıyla bir araya gelme fırsatı buldu.
İftar sofrasında Mehmet Ali Dim’e, Genel Başkan Yardımcısı Nalan Yazgan, Mali Başkan Erdal Güven, Genel Sekreter Yardımcısı Hayati Arıgan, yönetim kurulu üyeleri Dursun Eker ve Sertaç Virancık ile Dış Medya Meclis Başkan Vekili Ahmet Coşkunaydın ve Yaygın Medya Başkan Yardımcısı Ferhat Yıldırım eşlik etti.
Kadınlar Gününe Vurgu Yapıldı
İftar programında konuşma yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verirken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de dikkat çekti. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin sona ermesi için sosyal arabuluculuk projesi yürüttüklerini belirten Dim, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasının ardından iftara katılan kadın üyelere kırmızı gül takdim eden Dim, kadınların medya dünyasındaki önemine dikkat çekerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
“Duyarlı Yayıncılık Şart”
Dim konuşmasında ayrıca yakın coğrafyada yaşanan savaşlara ve medya sorumluluğuna da değindi. Özellikle savaş dönemlerinde doğru ve sorumlu haberciliğin önemine vurgu yapan Dim, gazetecilerin dezenformasyona karşı dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
“Bu savaşın ülkemize sıçramaması adına ve kardeş Azerbaycan ile ilgili dezenformasyon içeren yayınlar konusunda duyarlı ve dikkatli yayıncılık yapmamız gerekiyor. Konseyimiz bu konularda milli bir duruş sergiliyor ve sergilemeye de devam edecektir” diyen Dim, yoğun haber gündemine rağmen iftar programına katılan konuklara teşekkür etti.
Mesleki Sohbetlerle Sona Erdi
Program, iftarın ardından çay ve kahve ikramı eşliğinde yapılan mesleki sohbetlerle devam etti. Gazeteciler, medya dünyasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak fikir alışverişi yaptı.
İstanbul’da gerçekleştirilen KGK iftar buluşması, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu yansıtırken aynı zamanda gazeteciler arasında güçlü bir iletişim ve dayanışma ortamı oluşturdu.
