1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler Amasya’nın Hamamözü ilçesinde de coşkuyla devam ediyor. Bu kapsamda Hamamözü Atatürk Anadolu İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Yeşilay gönüllüleri, çocuklara Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgi verirken aynı zamanda eğlenceli aktivitelerle unutulmaz bir gün yaşattı.
Okulda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerle bir araya gelen Yeşilay gönüllüleri, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlik boyunca öğrenciler hem eğitici hem de eğlenceli faaliyetlerle keyifli vakit geçirdi.
Öğrencilere Yeşilay Anlatıldı
Etkinlik kapsamında öğrencilere Yeşilay’ın çalışmaları ve bağımlılıkla mücadelede yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Gönüllüler tarafından yapılan sunumlarda sağlıklı yaşamın önemi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın gerekliliği anlatıldı.
Öğrencilere küçük yaşlardan itibaren sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmenin öneminin vurgulandığı etkinlikte, Yeşilay’ın toplumda yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşıldı.
Oyunlar ve Eğlenceli Aktiviteler
Etkinlik yalnızca bilgilendirme ile sınırlı kalmadı. Gün boyunca öğrencilerle çeşitli oyunlar oynanarak eğlenceli anlar yaşandı. Öğrenciler gönüllülerle birlikte top oynayarak keyifli vakit geçirirken, müzik eşliğinde yapılan dans etkinlikleri de renkli görüntülere sahne oldu.
Çocukların enerjisi ve neşesi etkinliğe ayrı bir renk katarken, gönüllüler de öğrencilerle yakından ilgilenerek onların etkinliklere aktif şekilde katılmasını sağladı.
Miniklerin Yüzleri Boyandı
Etkinliğin en renkli anlarından biri ise yüz boyama etkinliği oldu. Gönüllüler tarafından gerçekleştirilen yüz boyama etkinliğinde öğrencilerin yüzleri çeşitli figürlerle süslenirken, miniklerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.
Sevimli ve renkli yüz boyamalarıyla öğrenciler eğlenceli anlar yaşarken, etkinlik boyunca okulda neşeli ve samimi bir atmosfer oluştu.
Gönüllülere Teşekkür
Etkinlik sonunda yapılan açıklamada programın gerçekleştirilmesine katkı sunan gönüllülere teşekkür edildi. Açıklamada, “1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerimize devam ediyoruz. Bugün Hamamözü Atatürk Anadolu İlkokulu’ndaydık. Öğrencilerimize Yeşilay’ımızı anlatırken birlikte top oynadık, müziklerle dans ettik ve minik yüzleri boyadık. Katılan ve vakit ayıran tüm üye ve gönüllülerimize teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi.
