Geçtiğimiz ay meydana gelen askeri uçak kazasında şehit olan Amasyalı hemşehrimiz Hamdi Armağan Kaplan için Gümüşhacıköy Safiye Ulusoy Cemevi’nde anma programı düzenlendi. Programa Amasya Valisi Önder Bakan ve eşi Elif Bakan Hanımefendi katıldı.
Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Gümüşhacıköy Safiye Ulusoy Cemevi’nde gerçekleştirilen anma programında şehit Hamdi Armağan Kaplan dualarla anıldı. Duygusal anların yaşandığı programda, şehidin aziz hatırası için birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Anma programına Amasya Valisi Önder Bakan ve eşi Elif Bakan’ın yanı sıra Gümüşhacıköy Kaymakamı Büşra Güneş ile Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Halil Uğur Serin de katıldı. Programda ayrıca protokol üyeleri, şehit ailesi, vatandaşlar ve davetliler yer aldı.
Vali Önder Bakan, programda şehitlerin milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Vatanımızın ve milletimizin güvenliği için canlarını feda eden şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Aziz şehidimiz Hamdi Armağan Kaplan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.
Programda okunan duaların ardından, şehit ailesine taziye dilekleri iletildi. Vali Bakan ve beraberindeki heyet, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek devletin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.
Anma programı, toplumsal dayanışma ve birlik ruhunun ön plana çıktığı bir atmosferde sona erdi. Katılımcılar, şehitlerin emanetine sahip çıkmanın ortak bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti.
Amasya Valiliği, şehitler anısına düzenlenen programların il genelinde sürdürüleceğini ve şehit ailelerine yönelik desteklerin devam edeceğini bildirdi.
