Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya gençlik teşkilatları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları saygı ve bağlılığı göstermek amacıyla anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP Merzifon İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Fatih Efecan Sevindik öncülüğünde düzenlenen ziyarete, CHP Merzifon, Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Suluova Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz de katıldı.

Gençlik kolları üyeleri, Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu. Ziyaret boyunca duygusal anlar yaşanırken, Cumhuriyet’in temellerini atan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan bağlılık bir kez daha dile getirildi.

“Atatürk’ün İzinden Ayrılmayacağız”
Anıtkabir ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Merzifon İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Fatih Efecan Sevindik, duygularını şu sözlerle ifade etti: “CHP Merzifon, Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Suluova Gençlik Kolları olarak Amasya Milletvekilimiz Sayın Reşat Karagöz ile birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktık. Mozolesi önünde saygı duruşunda bulunduk, manevi mirasına olan bağlılığımızı bir kez daha dile getirdik.”

Sevindik, Atatürk ilke ve devrimlerinin sadece bir dönem değil, her dönemde gençliğe ışık tuttuğunu belirterek, “Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak ve yüceltmek bizim en büyük görevimizdir. Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmaya, Cumhuriyet değerlerini her koşulda savunmaya kararlıyız. Gençlik var oldukça bu inanç sürecek.” dedi.

Milletvekili Karagöz’den Gençliğe Tam Destek
Ziyarete katılan CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, gençlerin Atatürk’e duyduğu sevgi ve bağlılığı yerinde görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Gençliğin, Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Karagöz, “Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak olan gençlerimizdir. Onlara güvenimiz tam.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkan Bir Gençlik
CHP Amasya Gençlik Kolları, yaptıkları bu anlamlı ziyaretle Cumhuriyet’e olan inançlarını ve kararlılıklarını kamuoyuna bir kez daha göstermiş oldu. Anıtkabir’deki buluşma, sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet’i her koşulda yaşatma iradesinin güçlü bir simgesi oldu.

Gençlik kolları, bu ziyaretin ardından çalışmalarını daha da motive bir şekilde sürdürerek; eğitim, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. CHP’li gençlerin bu kararlılığı, partinin temel değerlerini taşıyan yeni nesillerin yetişmekte olduğunu da ortaya koydu.