44,2227 %0.06
51,1434 %0.2
6.917,59 % -2,75
71.283,80 %-3.453
Amasya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj

BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti bu yıl 7’cisi düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü basın mensupları bir araya geldi.
Şanlıurfa ve Güneydoğu Bölgesinde bir çok ilde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Özel bir mekanda bir araya gelen Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin unutamayacağı bir gece yaşattı.
 

BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 1

PROTOKOL VE BASIN DÜNYASI BİR ARAYA GELDİ
Düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cuma Demir, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar, Ankara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, Karaköprü Belediye Başkan Vekili Hasan Erik, Haliliye Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Ali Kurt, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Doğan Yetim, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Sefa Özdemir, Medya İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dilek Atçeken, Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyonu (AİGF) Genel Başkanı Arif Kurt, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve İl temsilcileri , Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ekrem Yücel Demir, Bitlis Aktif Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Halis Olcay, BİK Gaziantep Bölge Müdürü Arda Aşkın ile çeşitli illerden çok sayıda gazeteci katıldı. 
 

1 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 2

BASIN İLAN KURUMU’NUN 65’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
Programda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, 10 Ocak’ın gazeteciler açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu anlamlı günde Şanlıurfa’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak’a teşekkür eden Çay, Basın İlan Kurumu’nun 65’inci kuruluş yıl dönümünü bir gün önce kutladıklarını hatırlattı.
Çay, “10 Ocak, bizler için anlamlı bir gün. Bu özel günde, bu anlamlı program vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu güzel organizasyonu tertip eden ve bizleri sizlerle buluşturan Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Sayın Tahir Gülebak’a teşekkür ediyorum. Böyle bir programla bizlere bir araya gelme imkânı sundukları için kendilerine şükranlarımı sunuyorum.
 

2 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 3

“BASIN İLAN KURUMU’NUN 65. YILI”
Bugünün bir diğer anlamı ise Basın İlan Kurumu’nun 65’inci kuruluş yıl dönümüdür. Kurumumuz, 9 Ocak 1961’de kurulmuş olup, dün itibarıyla 65’inci yılını geride bırakmıştır. Bu vesileyle İstanbul’da bir program düzenledik ve sizleri de davet ettik. Katılabilenler oldu, hava şartları veya yoğun programlar nedeniyle katılamayanlar da oldu. Sonuç olarak güzel ve verimli bir organizasyon gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.
 

3 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 4

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇAĞINDA HABERCİLİK”
İletişim Başkanımız Prof. Dr. Burhanettin Duran ve kurum başkanımız da programımıza katılarak açılış konuşmalarıyla etkinliğimizi başlattılar. Program kapsamında iki ayrı panel düzenlendi. Dijital dönüşüm çağında habercilik başta olmak üzere güncel konular ele alındı ve basın camiasının temsilcileri ile akademisyenlerimizle verimli bir istişare imkânı elde ettik.
Ben 18 Ekim itibarıyla görevime başladım. Göreve başladığımız ilk günden itibaren önümüzde önemli konu başlıkları bulunuyordu. Sizlerin ziyaretleriyle bu başlıkları sizlerden dinleme fırsatı bulduk ve çeşitli vesilelerle bir araya gelmeye gayret ettik. Kasım ayında gündeme gelen konuların bir kısmı çalışıldı ve değerlendirmeye alındı.
Ardından Ankara’da bölge müdürlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Bölge müdürlerimizin sahadaki gözlemlerini dinledik ve 2026 yılına ilişkin hedeflerimizi paylaştık. Ayrıca 2025 yılının değerlendirmesini de bu vesileyle yapmış olduk.
Bölge müdürlerimizden özellikle sahada olmalarını istiyoruz. Bölgelerde yaşanan sıkıntıların ve dile getirilmesi gereken konuların öncelikle sahada tespit edilip genel merkeze raporlanmasını talep ediyoruz. Önümüzdeki dönemde daha fazla sahada olmayı ve sizlerle daha sık bir araya gelmeyi planlıyoruz.
 

4 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 5

Ben 18 Ekim itibarıyla görevime başladım. Göreve başladığımız ilk günden itibaren önümüzde önemli konu başlıkları bulunuyordu. Sizlerin ziyaretleriyle bu başlıkları sizlerden dinleme fırsatı bulduk ve çeşitli vesilelerle bir araya gelmeye gayret ettik. Kasım ayında gündeme gelen konuların bir kısmı çalışıldı ve değerlendirmeye alındı.
Ardından Ankara’da bölge müdürlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Bölge müdürlerimizin sahadaki gözlemlerini dinledik ve 2026 yılına ilişkin hedeflerimizi paylaştık. Ayrıca 2025 yılının değerlendirmesini de bu vesileyle yapmış olduk.
Bölge müdürlerimizden özellikle sahada olmalarını istiyoruz. Bölgelerde yaşanan sıkıntıların ve dile getirilmesi gereken konuların öncelikle sahada tespit edilip genel merkeze raporlanmasını talep ediyoruz. Önümüzdeki dönemde daha fazla sahada olmayı ve sizlerle daha sık bir araya gelmeyi planlıyoruz.
 

5 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 6

“RESMİ İLANLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Ankara’da da bazı önemli başlıkları yakından takip ediyoruz. Özellikle icra ilanlarıyla ilgili Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan cebri icra kanun taslağı, henüz taslak aşamasında olmasına rağmen arzu etmediğimiz bazı düzenlemeler içeriyor. Bu konuyu yakından takip ediyor, İletişim Başkanımız aracılığıyla Adalet Bakanımıza arz ettik ve Adalet Bakan Yardımcımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Ayrıca Meclis’te bizi ilgilendiren yasal düzenlemelerin de takipçisi olacağız.
 

6 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 7

Şubat ayı itibarıyla yeni bir genel kurul takvimi bizleri bekliyor. Bu süreci, beklentileri karşılayacak şekilde en iyi biçimde yürütmeyi arzu ediyoruz.
 

7 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 8

Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Bölgemizin tüm gazetecilerini, temsilcilerini ve basın mensuplarını burada görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bu programa davet ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.
 

8 / 9
BİK Genel Müdürü Çay’dan Şanlıurfa’da Anlamlı Mesaj 9

“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BİRLİK VE ATMOSFERİNDE OLDU”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gönülden kutluyorum. Bu birlik ve dayanışma atmosferinin sürmesi bizler için son derece kıymetlidir. Yoğun programımıza rağmen, daha önce verdiğimiz söz doğrultusunda bu programa katılmaya gayret ettik.
Programın hayırlara vesile olmasını diliyor, önümüzdeki dönemde Basın İlan Kurumu olarak sizlerle birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağımıza yürekten inanıyorum”

9 / 9
KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *