49,5495 %0.03
55,6981 %-0.07
6.652,60 %0.29
82.525,72 %0.97
Amasya
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi ASAYİŞ Musluk Suyu İçin Kritik Uyarı!

Musluk Suyu İçin Kritik Uyarı!

Musluk Suyu İçin Kritik Uyarı!

Tokat’ta mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleri nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısı yaklaşık bin 400’e ulaştı. Kent genelinde yaşanan gelişmelerin ardından 15 kişinin hastanelerde yatarak tedavi gördüğü açıklanırken, içme suyundan alınan son numunelerin analiz sonuçları kesinleşene kadar vatandaşlardan musluk suyunu kaynatarak tüketmeleri istendi.

Hastanelere Başvurular Arttı

Tokat kent merkezinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan sağlık şikâyetleri, hastanelerde yoğunluğa neden oldu. İlk olarak çocuklarda görülen mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetlerinin daha sonra yetişkinlerde de ortaya çıktığı bildirildi.

Benzer belirtilerle hastanelere yapılan başvuruların artması üzerine Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile Tokat Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Canbolat, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı.

Başkan Yazıcıoğlu’ndan İçme Suyu Açıklaması

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kent genelindeki içme sularının İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak kontrol edildiğini söyledi.

Şehrin farklı noktalarından alınan su numunelerinin analiz edildiğini belirten Yazıcıoğlu, içme suyunda yapılan gözlemsel kontrollerde herhangi bir koku veya renk değişikliğine rastlanmadığını ifade etti.

Başkan Yazıcıoğlu, “En son 5 Ekim 2026 tarihinde yapılan test sonuçlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır” dedi.

Son alınan numunelerin analizlerinin henüz tamamlanmadığını belirten Yazıcıoğlu, “Test sonuçları açıklanana kadar vatandaşlarımızın geçici bir süre temkinli davranarak suyu kaynatıp kullanmalarını önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu, klorlama işlemleri nedeniyle içme suyunda hafif bir koku oluşabileceğini belirterek vatandaşlardan resmi kurumların açıklamalarını takip etmelerini istedi.

15 Kişinin Hastanedeki Tedavisi Sürüyor

Tokat Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Canbolat, sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların durumuyla ilgili bilgi verdi.

İlk başvuruların çocuklardan geldiğini belirten Canbolat, “Bize ilk etapta çocuk hastalarımız bulantı, kusma ve karın ağrısı şikâyetiyle başvurdu. Daha sonra yetişkin hastalarımızda da benzer şikâyetler görüldü” dedi.

Hastanede yatarak tedavi gören 15 kişinin bulunduğunu açıklayan Canbolat, “Hepsinin genel sağlık durumu iyi. Başvurularda toplam sayı bin 300 ila bin 400 civarında. Ancak süreç devam ettiği için bu sayılar değişkenlik gösterebilir” diye konuştu.

Vatandaşlara Suyu Kaynatarak Tüketin Uyarısı

Tokat’ta çok sayıda kişinin benzer sağlık şikâyetleriyle hastanelere başvurmasının nedeninin belirlenmesi amacıyla incelemeler sürdürülüyor.

Yetkililer, içme suyundan alınan son numunelerin analiz sonuçlarının henüz kesinleşmediğini bildirdi. Bu nedenle yaşanan rahatsızlıkların kaynağına ilişkin kesin bir değerlendirme yapılmadı.

Vatandaşlardan tedbir amacıyla musluk suyunu kaynatarak tüketmeleri ve konuyla ilgili resmi açıklamaları takip etmeleri istendi.
 

tokatta-bin-400-kisi-hastanelere-basvurdu-icme-suyu-icin-uyari-yapildi

tokatta-bin-400-kisi-hastanelere-basvurdu-icme-suyu-icin-uyari-yapildi

tokatta-bin-400-kisi-hastanelere-basvurdu-icme-suyu-icin-uyari-yapildi

tokatta-bin-400-kisi-hastanelere-basvurdu-icme-suyu-icin-uyari-yapildi

tokatta-bin-400-kisi-hastanelere-basvurdu-icme-suyu-icin-uyari-yapildi

tokatta-bin-400-kisi-hastanelere-basvurdu-icme-suyu-icin-uyari-yapildi

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız