Taşova’ya bağlı Yeni Dere Köyü’nde çıkan orman yangınına belediye itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından hızlı müdahalede bulunuldu. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Taşova’ya bağlı Yeni Dere Köyü yakınlarında meydana gelen orman yangını, çevrede büyük endişeye neden oldu. Dumanların yükselmesiyle birlikte olay yerine sevk edilen Taşova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri, alevlere hızla müdahale etti. Ortak yürütülen çalışmalar neticesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi.

Başkan Özalp Yangın Bölgesinde
Yangının kontrol altına alınmasının ardından Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp, olay yerine giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yangın söndürme ekiplerinden bilgi alan Başkan Özalp, görev yapan personele teşekkür ederken, köy halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Özalp yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Yeni Dere Köyü’müzde çıkan orman yangını, ekiplerimizin hızlı ve koordineli müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Yangınla mücadelede görev alan tüm personelimize teşekkür ediyor, bölgemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Doğayı korumak hepimizin görevi.”

Yangınla Mücadelede Örnek Koordinasyon
Yangının fark edilmesiyle birlikte hızlı bir şekilde harekete geçen itfaiye ve orman ekipleri, hem karadan hem de su tankerleriyle bölgeye müdahale etti. Rüzgârın etkisiyle büyüme riski taşıyan yangın, ekiplerin kararlı müdahalesi sayesinde ormanlık alanın geneline yayılmadan söndürüldü.

Vatandaşlardan Teşekkür
Yeni Dere Köyü sakinleri, yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alınmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Yangına müdahalede bulunan ekiplere ve süreci yakından takip eden Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp’a teşekkür eden vatandaşlar, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.