Amasya’da futbolun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi amacıyla önemli bir buluşma gerçekleştirildi. Merkez Hakem Kurulu Şubat Ayı Eğitim Programı kapsamında düzenlenen toplantıda, il genelinde görev yapan hakemler ve gözlemciler sezonun mevcut durumu üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Program, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Amasya Şubesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya TFF Amasya İl Temsilcisi Bünyamin Arslan, Amasya ASKF Başkanı Naci Öztürk, İl Hakem Kurulu Başkanı Ünal Kurt, dernek şube başkanı Bilal Köseoğlu, İl Hakem Kurulu yönetimi, hakemler ve gözlemciler katıldı.
Toplantıda; devam eden sezonun genel seyri, karşılaşılan sorunlar, saha içi uygulamalar ve hakem performanslarının geliştirilmesine yönelik başlıklar ele alındı. Eğitim programı çerçevesinde, hakemlerin bilgi ve uygulama düzeylerinin artırılması, birlik ve koordinasyonun güçlendirilmesi hedeflendi.
Yetkililer, bu tür eğitim ve değerlendirme toplantılarının sezon boyunca düzenli aralıklarla devam edeceğini belirterek, Amasya futbolunun kalitesinin yükseltilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
