Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelindeki perakende balık satış noktalarında kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. İl Müdürü Ahmet Arslan ve teknik ekipler tarafından yürütülen denetimlerde, balıkların avlanabilir asgari boy standartlarına uygunluğu titizlikle kontrol edildi. Denetimler, tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla planlandı.
Denetim süresince, satış noktalarında bulunan balıkların boy ve kalite standartları detaylı bir şekilde incelendi. Tespit edilen aksaklıklar ve mevzuata aykırılıklar hakkında satıcılar bilgilendirildi ve eksikliklerin giderilmesi için yönlendirmeler yapıldı. Denetim formları düzenlenerek tüm işlemler kayıt altına alındı. Bu sayede hem denetim süreci şeffaf bir şekilde yürütüldü hem de satıcıların standartlara uygun hizmet sunması sağlandı.
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin yalnızca perakende satış noktalarıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda balık ürünlerinin güvenliğini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla rutin olarak yapılacağını belirtti. İl genelinde tamamlanan denetimler, tüketicilerin güvenle balık tüketmesini sağlamanın yanı sıra, sektörün kalite standartlarını yükseltmeyi de hedefliyor.
İl Müdürü Ahmet Arslan, denetimlerin amacını şu sözlerle özetledi: “Tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için satış noktalarında denetimlerimizi titizlikle yürütüyoruz. Balıkların avlanabilir asgari boy standartlarına uygunluğunu kontrol ederek, hem halk sağlığını koruyor hem de satış yapan esnafımızı bilgilendiriyoruz. İl genelinde tamamlanan denetimlerimiz, güvenilir gıda anlayışımızın bir parçasıdır.”
Denetimlere ilişkin yapılan açıklamada, tüketicilerin herhangi bir sorun veya şüphe durumunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iletişime geçebileceği hatırlatıldı. Müdürlüğün amacı, gıda güvenliğini artırmak ve Amasya halkının sağlıklı beslenmesini desteklemektir.
Bu kapsamlı denetim çalışmalarıyla Amasya’da balık satış noktalarının kalite ve standartlarının korunması sağlanırken, tüketicilerin güvenle ürün satın alması temin edilmiş oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu tür denetimlerin periyodik olarak devam edeceğini duyurdu.
