Amasya Valisi Önder Bakan, Kapıkaya Mevki’nde kuru bakliyat ve hububat satışı alanında faaliyet gösteren Ziyade Bakliyat firmasını ziyaret etti. İşletmede incelemelerde bulunan Vali Bakan, şirket yetkilileri Ziya Doğan ve Derya Doğan’dan firmanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Kentte üretim, ticaret ve istihdama katkı sağlayan işletmelere yönelik ziyaretlerini sürdüren Vali Önder Bakan, Ziyade Bakliyat’ın çalışma alanlarını yakından inceleyerek sektörün mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Firmanın Faaliyetleri Hakkında Bilgi Aldı
Kapıkaya Mevki’nde gerçekleştirilen ziyarette Vali Bakan, kuru bakliyat ve hububat sektöründe faaliyet gösteren işletmenin çalışmaları hakkında şirket yetkilileri Ziya Doğan ve Derya Doğan ile görüştü.
Firma yetkilileri tarafından işletmenin faaliyet alanları, satış süreçleri ve sektörde yürütülen çalışmalar hakkında Vali Bakan’a bilgi verildi. Vali Bakan da işletmenin çalışma alanlarını inceleyerek yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.
Kuru bakliyat ve hububat sektörü, tarımsal üretimin tüketiciyle buluşmasında önemli bir konumda bulunurken tarıma dayalı ticaretin gelişmesine de katkı sağlıyor. Bu alanda faaliyet gösteren yerel işletmeler, hem bölgesel ekonominin hareketlenmesi hem de tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi açısından önem taşıyor.
Tarım ve Ticaret Amasya Ekonomisinde Önemli Yere Sahip
Verimli tarım arazileri ve çeşitli ürün desenleriyle öne çıkan Amasya’da tarımsal üretim, kent ekonomisinin önemli unsurları arasında bulunuyor. Hububat ve bakliyat ürünlerinin ticaretini gerçekleştiren firmalar da üreticiden piyasaya uzanan zincirin önemli halkalarından birini oluşturuyor.
Ziyade Bakliyat gibi sektörde faaliyet gösteren işletmeler, ürünlerin pazara sunulması ve ticari hareketliliğin devam ettirilmesinde rol üstleniyor.
Vali Önder Bakan’ın gerçekleştirdiği ziyaret de kentte faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarının yerinde görülmesi ve sektör temsilcilerinin değerlendirmelerinin doğrudan dinlenmesi açısından önem taşıdı.
Vali Bakan İşletmeleri Yerinde İnceliyor
Amasya Valisi Önder Bakan, kent genelinde sanayi, tarım, ticaret ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. İş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Bakan, firmaların faaliyetleri ve yürüttükleri çalışmalar hakkında doğrudan bilgi alıyor.
Kapıkaya Mevki’ndeki Ziyade Bakliyat ziyaretinde de şirket yetkilileri Ziya ve Derya Doğan ile görüşen Vali Bakan, çalışmalarında başarılar ve bereketli kazançlar diledi.
Ziyaret, işletmede gerçekleştirilen incelemeler ve firma yetkilileriyle yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
