Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre toplantı, şehrin tarihi dokusuyla öne çıkan Hatuniye Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Vali Önder Bakan’ın ev sahipliğinde düzenlenen programda, Balkan kökenli vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Görüşmeye, Anadolu Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yavuz Cemil Erdem ile federasyona bağlı derneklerin temsilcileri katıldı. Toplantıda, Balkan kültürünün yaşatılması, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılması ve sivil toplum kuruluşlarıyla kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları gündeme geldi.
Vali Önder Bakan, Amasya’nın farklı kültürlerin bir arada yaşadığı köklü bir şehir olduğuna dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşlarının toplumsal birlik ve beraberliğe önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Balkan derneklerinin yürüttüğü çalışmaların kültürel zenginliğin korunması açısından değerli olduğu vurgulandı.
Federasyon temsilcileri ise misafirperverliğinden dolayı Vali Bakan’a teşekkür ederek, Amasya’da kültürel faaliyetlerin artırılması yönündeki temennilerini dile getirdi.
