Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, TBMM Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri ile birlikte Gümüşhacıköy Çetmi Köyü’nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında, köy sakinleriyle bir araya gelen Vali Bakan, çeşitli sorunları dinleyerek çözüm önerileri sundu. Ayrıca, köydeki tarımsal faaliyetlere yönelik yapılan yatırımlar ve projeler hakkında da bilgi verdi.

Vatandaşlarla Yakından İletişim
Amasya Valisi Önder Bakan ve beraberindeki milletvekilleri, köy halkının günlük yaşamına dair görüşlerini almak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir toplantı düzenledi. Gümüşhacıköy Çetmi Köyü sakinleri, Vali Bakan’a köylerinde yaşadıkları tarımsal zorluklar, altyapı sorunları ve diğer ihtiyaçları hakkında bilgiler sundu. Vali Bakan, köy halkıyla birebir görüşmeler gerçekleştirerek, sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için gereken adımların atılacağını belirtti.

Tarımsal Gelişim ve Destekler
Amasya, özellikle tarım sektörüyle öne çıkan bir ildir ve bu sektördeki gelişmeler büyük önem taşımaktadır. Gümüşhacıköy Çetmi Köyü’nde yapılan tarımsal projeler ve yatırımlar da köy halkının yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Vali Bakan, yaptığı konuşmada, Amasya’daki tarımsal gelişim için yeni projelerin başlatılacağını ifade etti. Ayrıca, çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmesi için devletin sunduğu desteklerin artırılacağına da değindi.
Bakan, “Tarım, Amasya'nın en önemli sektörlerinden birisidir ve köylerimizdeki üretim kapasitesinin artırılması için gerekli tüm adımları atacağız. Bu tür projelerle hem köylerimizin ekonomik kalkınmasını hem de çiftçilerimizin refahını artırmayı hedefliyoruz” dedi. Bakan, ayrıca tarımda verimliliği artıracak yeni sulama sistemleri, modern ekipmanlar ve eğitimlerle çiftçilerin desteklenmeye devam edileceğini vurguladı.

Altyapı ve Sosyal Hizmetlerde İyileştirmeler
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise köyün altyapı sorunlarıydı. Çetmi Köyü sakinleri, su ve ulaşım altyapılarında yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, bu konuda iyileştirmeler yapılmasını talep ettiler. Vali Bakan, köydeki altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, köy halkının yaşam kalitesinin artırılması için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Kaymakam Büşra Güneş ise, köydeki sosyal hizmetlerin artırılacağını, eğitim ve sağlık alanlarındaki eksikliklerin giderileceğini söyledi.
“Köylerimizdeki tüm sorunlara çözüm bulmak için sürekli olarak yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışıyoruz” diyen Güneş, Çetmi Köyü'ndeki ihtiyaçların da en kısa sürede karşılanacağını belirtti.

Milletvekillerinden Destek ve Katkı Sözü
AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, köylerin kalkınmasının ve vatandaşların refah seviyesinin yükselmesinin önemine vurgu yaptı. “Amasya’nın her köyüne eşit hizmet götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gümüşhacıköy Çetmi Köyü de bu destekten faydalanacak” dedi. Milletvekili Hasan Çilez ise, tarım ve altyapı konularında devletin köylere daha fazla kaynak ayıracağına işaret etti.

Gümüşhacıköy Kaymakamı Büşra Güneş'in Değerlendirmeleri
Gümüşhacıköy Kaymakamı Büşra Güneş, köy sakinlerinin taleplerini ve isteklerini dinledikten sonra, bu ihtiyaçların karşılanması için gereken tüm adımların atılacağını söyledi. Kaymakam Güneş, “İlçemizin her köyünde olduğu gibi, Çetmi Köyü’nde de altyapı ve sosyal hizmetlerin geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada, köy halkımızla bu konuları yüz yüze görüşerek, onların ihtiyaçlarını daha yakından anlayabilme fırsatı bulduk” dedi.