Çelebi Mehmet Kent Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen yeni hizmet ofisi, Amasya’daki muhtarların çalışmalarına önemli katkılar sunacak.

Amasya’da yerel yönetim ile halk arasındaki köprü görevini üstlenen muhtarların daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi adına önemli bir adım daha atıldı. Çelebi Mehmet Kent Meydanı'nda konumlandırılan Amasya Muhtarlar Derneği Hizmet Ofisi, düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, il protokolü, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı. Tören, yapılan dualar ve kurdele kesimi ile resmiyet kazandı.

Vali Önder Bakan: “Muhtarlarımız Devletin Sahadaki Temsilcisidir”
Açılış töreninde konuşan Amasya Valisi Önder Bakan, muhtarlık müessesesinin toplumla devlet arasında en güçlü bağlardan biri olduğunu ifade ederek, “Muhtarlarımız mahallelerimizin ve köylerimizin hem sesi hem de vicdanıdır. Onların sağlıklı ortamlarda hizmet sunabilmesi adına bu yeni ofisin önemli bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Haluk İpek: “Güçlü Muhtarlar, Güçlü Yerel Yönetim Demektir”
AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek de konuşmasında, muhtarların devletin en uç temsilcileri olarak büyük sorumluluk taşıdığını vurguladı. Yeni hizmet ofisinin, muhtarların vatandaşla daha sağlıklı bir iletişim kurmasına ve sorunların çözümünde daha etkin rol almasına katkı sağlayacağını belirtti.

Başkan Turgay Sevindi: “Belediye Olarak Daima Yanlarındayız”
Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi ise, muhtarlarla her zaman iş birliği içinde olduklarını ve bundan sonra da tüm imkânlarla yanlarında olacaklarını söyledi. “Muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği, Amasya'nın her köşesine eşit ve etkin hizmet ulaştırmamızı sağlıyor” ifadelerini kullandı.