Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, hayvancılık sektörünün gelişimine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Güner Aslan, süt üretimi ve kalite standartlarının artırılması amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini açıkladı.
Amasya DSYB Reşat Altınkaya Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Gümüşhacıköy ve Hamamözü köylerinden süt evi çalışanları katıldı. Toplantıda, sütlerde kalite standartlarının yükseltilmesi başta olmak üzere birçok önemli konu masaya yatırıldı.
Görüşmelerde ayrıca yeni süt evlerinin açılış planlamaları, üreticilere yönelik geliştirilen “Amesia Kapınızda” projesi, sözleşmeli yonca ekimi, makine parkı talep ve planlama çalışmaları ile yem satışları gibi konular detaylı şekilde ele alındı. Bunun yanı sıra, kırsalda yaşamı teşvik eden “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımları da gündemin önemli başlıkları arasında yer aldı.
Toplantıda söz alan süt evi çalışanları ve üreticiler, karşılaştıkları sorunları ve taleplerini dile getirme fırsatı buldu. Yetkililer ise bu talepleri dikkatle dinleyerek çözüm odaklı değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Güner Aslan, üreticilerle yapılan bu tür istişare toplantılarının sektörün gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, birlik olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını vurguladı.
Gerçekleştirilen toplantı, hem mevcut sorunların çözümüne katkı sağlarken hem de geleceğe yönelik planlamaların şekillendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Amasya’da hayvancılığın daha ileri seviyelere taşınması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
