Amasya Ziyaret Belediyesi’nin yoğun çalışmaları ve ilgili kurumlarla yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda, Saraycık Mahallesi’ne doğalgaz hattı ulaştırıldı. Mahalle içi bağlantıların tamamlandığı bildirildi.

Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada, abonelik işlemlerinin ardından mahalle sakinlerinin doğalgazı kullanmaya başlayabileceği belirtildi. Çalışmalar sırasında boru hatlarının geçtiği güzergahlarda oluşan tahribatların ise dolgunun oturmasıyla birlikte en kısa sürede onarılacağı ve yolların eski haline getirileceği ifade edildi.

Doğalgazın mahallede kullanıma sunulmasıyla birlikte hava kirliliğinin azalacağı, yaşam konforunun artacağı ve vatandaşların daha güvenli, temiz ve ekonomik bir ısınma imkanına kavuşacağı vurgulandı.

Ziyaret Belediye Başkanı Ahmet Kemal Dayıoğlu, hizmetin beldeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Saraycık mahallemize hayırlı olsun” dedi.
