reklam
reklam
41,3796 %0,35
48,6458 %0,72
4.903,41 % 1,35
115.740,97 %-0.089
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler EĞİTİM Amasya’da ÇEDES Projesi İl ve İlçe Yürütme Komisyonları Toplantısı Gerçekleştirildi

Amasya’da ÇEDES Projesi İl ve İlçe Yürütme Komisyonları Toplantısı Gerçekleştirildi

Amasya’da ÇEDES Projesi İl ve İlçe Yürütme Komisyonları toplantısı gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi kapsamında önemli bir toplantı Amasya’da yapıldı. İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen İl ve İlçe Yürütme Komisyonları Toplantısı, Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Amasya’da ÇEDES Projesi İl ve İlçe Yürütme Komisyonları Toplantısı Gerçekleştirildi 1

Projeye Yönelik Yeni Dönem Planlaması

Toplantıya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Baysal, ilçe millî eğitim müdürleri, projeden sorumlu kurum temsilcileri, şube müdürleri ve kurul üyeleri katıldı. Yeni dönemde ÇEDES Projesi kapsamında yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda, özellikle okullarda gerçekleştirilecek etkinliklerin planlanması ve kurumlar arası iş birliğinin artırılması konuları üzerinde duruldu.

Katipoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada ÇEDES Projesi’nin öğrenciler için taşıdığı öneme dikkat çekti. Projenin sadece çevre bilincini geliştirmekle kalmayacağını, aynı zamanda millî ve manevi değerlerin benimsetilmesine de katkı sağlayacağını vurguladı.
 

1 / 4
Amasya’da ÇEDES Projesi İl ve İlçe Yürütme Komisyonları Toplantısı Gerçekleştirildi 2

Öğrencilerde Çevre ve Değer Bilinci

ÇEDES Projesi’nin temel amacının öğrencilere çevre bilinci kazandırmak ve toplumsal sorumluluk duygusunu güçlendirmek olduğu ifade edildi. Ayrıca değerler eğitimini yaygınlaştırarak toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak, proje kapsamında hedeflenen en önemli kazanımlar arasında yer aldı.

Öğrencilerin doğa sevgisi, çevreye karşı duyarlılığı ve sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi için yapılacak etkinliklerin sadece okul ortamıyla sınırlı kalmayacağı belirtildi. Katılımcılar, öğrencilere farklı sosyal projeler ve çevre faaliyetleri aracılığıyla katkı sunulacağını ifade ettiler.
 

2 / 4
Amasya’da ÇEDES Projesi İl ve İlçe Yürütme Komisyonları Toplantısı Gerçekleştirildi 3

Kurumlar Arası İş Birliği Güçlendirilecek

Toplantıda ayrıca, kurumlar arası iş birliğinin önemi bir kez daha vurgulandı. ÇEDES Projesi’nin başarıya ulaşabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yanı sıra yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının da sürece dahil edilmesi gerektiği dile getirildi. Katılımcılar, ortak çalışmalarla projenin daha geniş kitlelere ulaşacağını belirtti.
 

3 / 4
Amasya’da ÇEDES Projesi İl ve İlçe Yürütme Komisyonları Toplantısı Gerçekleştirildi 4

ÇEDES’in Eğitimdeki Katkısı

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, projenin hem eğitim hayatına hem de toplumsal yapıya katkı sağlayacağını ifade etti. Katipoğlu, “ÇEDES Projesi öğrencilerimize hem çevre bilincini hem de değerlerimizi kazandırarak onların bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır” dedi.
 

4 / 4
KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *