Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 9-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Designing Sustainable Futures: A Strategic Urban Design Workshop for Amasya” başlıklı uluslararası çalıştay öncesi, organizasyon kurulu üyeleri Dr. Robby Layton ve Dr. Teresa Penbrooke, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’yi makamında ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Demir de katıldı. Ziyaret sırasında çalıştayın kapsamı, Amasya’ya sağlayacağı katkılar ve üniversitenin uluslararası akademik iş birlikleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:
“Amasya Üniversitesi olarak, Amasya Belediyesi ve Amerika Birleşik Devletleri merkezli ActivEnviro kuruluşuyla birlikte uluslararası nitelikte bir şehir tasarımı çalıştayına ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Bu kapsamda katkı sunacak olan Dr. Robby Layton ve Dr. Teresa Penbrooke’e nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim.”

Ziyaretin ardından, Rektör Turabi misafirlerine, müziğe olan ilgileri dolayısıyla kısa bir kanun tanıtımı ve dinletisi sundu. Geleneksel Türk müziğine ait bu özel sunum, konuk akademisyenler tarafından ilgiyle karşılandı ve büyük beğeni topladı.

Dr. Layton ve Dr. Penbrooke, Amasya Üniversitesi’ne ve Rektör Turabi’ye misafirperverlikleri için teşekkür ederek, çalıştay süresince Amasya’nın tarihi ve kültürel dokusunu şehir tasarımı perspektifiyle ele alacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.