reklam
reklam
38,5358 %0.11
43,8170 %0.07
4.024,71 % -1,12
94.287,13 %-0.218
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EKONOMİ Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor

Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor

Amasya'daki Gökhöyük Tarım İşletmesi, sertifikalı tohum ve üstün vasıflı damızlık hayvan yetiştiriciliği alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Verimli bir sezonun geride bırakıldığı işletmenin arazilerinde yeni dönem için ekimler gerçekleştirilirken, hayvanların bakımı özenle yapılıyor.

Haberleri

Amasya'daki Gökhöyük Tarım İşletmesi, sertifikalı tohum ve üstün vasıflı damızlık hayvan yetiştiriciliği alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Verimli bir sezonun geride bırakıldığı işletmenin arazilerinde yeni dönem için ekimler gerçekleştirilirken, hayvanların bakımı özenle yapılıyor.

Tohumluk amaçlı güzlük olarak buğday, yazlık ekilişi olarak nohut, kenevir ve yonca üretilen işletmede kaba yem ihtiyacı için yonca, hasıl fiğ ve silajlık mısır yetiştiriliyor. Toplam 7 bin 738 dekar alanda buğday ekilişi gerçekleşirken 2023-2024 yılı hasat sezonunda buğdayda yaklaşık 4 bin 500 ton mahsul alınması hedefleniyor. Bu günlerde bin 675 dekar alanda güzlük hâsıl fiğin ekilişi de sağlandı. Üretilen sertifikalı tohumlara yoğun talep olduğunu açıklayan tarla bitkileri bölümü sorumlusu ziraat mühendisi Bahar Yazar, "Bu sezon bol ve bereketliydi. İnşallah önümüzdeki sezonu da aynı şekilde geçiririz" dedi.

Verimli bir sezonu geride bırakırken yeni dönem için hazırlıklar yaptıklarını belirten Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, "Ürettiğimiz sertifikalı hububatları ve üstün vasıflı damızlık hayvanları çiftçilerimizle buluşturuyoruz" diye konuştu. İşletmede Jersey ırkı sığır ve Bafra ırkı koyun yetiştiriciliğinin yapıldığını anlatan Altıparmak, "Jersey ırkı sığırlar yediği yemi en çok süte çeviren bir ırktır. Günlük ortalama süt verimleri 22 litredir. İşletmemizde çoklu doğum özelliğine sahip, ikizlik oranı çok yüksek olan yerli Bafra ırkı koyunları da yetiştiriyoruz. Rağbet gören bu koyunlarımızın et ve süt verimi de çok iyi. Şubat ayında başlayacak doğumlarda 6 bin 500'den fazla kuzunun doğmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 1
1 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 2
2 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 3
3 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 4
4 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 5
5 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 6
6 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 7
7 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 8
8 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 9
9 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 10
10 / 11
Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde sertifikalı tohum ve hayvancılık faaliyetleri sürüyor 11
11 / 11
KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *