Amasya Üniversitesi İmaret Bilim Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen “Din Perspektifinden Evrim Tartışmaları” başlıklı konferans, evrim kuramı ile dini inançlar arasındaki ilişkiyi ele alan kapsamlı sunumuyla dikkat çekti.
Konferansın konuşmacısı, İslam düşüncesi ve bilim felsefesi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Davut Ağbal oldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte, evrim teorisinin tarihsel gelişimi, yaratılış anlayışının İslam düşüncesindeki yeri ve bilim-din ilişkisi gibi ana temalar üzerinde duruldu.
Doç. Dr. Ağbal, konuşmasında ayetler ve hadisler ışığında evrim kuramına yönelik dinî bakış açılarını değerlendirerek, bu alandaki farklı yaklaşımları hem felsefi hem teolojik yönleriyle ortaya koydu. Evrim tartışmalarının yalnızca bilimsel bir mesele değil, aynı zamanda düşünsel, kültürel ve inançsal boyutlarıyla da ele alınması gerektiğini vurgulayan Ağbal, modern bilim ile klasik İslam düşüncesi arasındaki temas noktalarına da değindi.
Konferans, başta ilahiyat ve fen bilimleri öğrencileri olmak üzere farklı akademik disiplinlerden birçok öğrenci ve akademisyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, evrim kuramına sadece bilimsel değil, çok yönlü bir bakış açısıyla yaklaşma fırsatı buldu. Etkinlik sonunda katılımcılar tarafından yöneltilen sorularla dinamik bir tartışma ortamı oluştu.
Amasya Üniversitesi, bilimsel ve kültürel derinliğe sahip etkinliklerle öğrencilere düşünsel katkı sunmayı sürdürürken, benzer içeriklerdeki konferansların yıl boyunca devam edeceği bildirildi.
