reklam
reklam
38,4546 %-0.09
43,6923 %-0.14
3.964,92 % -2,59
96.260,00 %1.125
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Binicilikte başarılı performans sporcuları lisede yetişecek

Binicilikte başarılı performans sporcuları lisede yetişecek

Haberleri

Türk binicilik tarihinde bir ilk hayata geçirilerek Kastamonu Spor Lisesi'nde binicilik ana branş olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrenci alacak.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarih boyunca atlara en büyük kıymeti Türklerin verdiğini belirtti. Türk topluluklarının atları yük taşımacılığı, tarım, spor ve savaşlarda yoğun olarak kullandığını anlatan Tuncer, federasyonun kuruluşunun 100. yılında bir ilki hayata geçirdiklerini vurguladı.

Üniversitelerde ilk kez 2002-2003 öğretim yılında atçılık ve antrenörlük programı kurulduğunu, akademiden destek alınıp sektöre birçok yetişmiş gençlerin kazandırıldığını anımsatan Tuncer, şöyle konuştu:

"Devamında ise uzun bir çalışmanın sonucunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'sporu tabana yayıyoruz' sloganı çerçevesinde tarihimizde bir ilki Kastamonu'da gerçekleştiriyoruz. Spor Lisesi bünyesinde binicilik branşı ana branş olarak 2023-2024 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayacak şekilde onaylanmış ve yayımlanmıştır. Görevi devraldığımızdan bu yana birçok verimli projeyi kazandıran yönetimimiz, böyle önemli bir projeyi de alnının teriyle hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyor."

"Gençlerimiz okullarda at sevgisini öğrenerek, disiplinli bir şekilde yetişecek"

Biniciliğin okullara girmesinin önemli olduğunu ve liselerden performans sporcularının yetişeceğini belirten Tuncer, "Başarılı sporcularla biniciliği yaygınlaştıracağız. Gençlerimiz okullarda at sevgisini öğrenerek, disiplinli bir şekilde yetişecek. Zamanı geldiğinde de işinin başına dönecek. Sporcularımız başarılarıyla ekonomik anlamda hayatlarını da şekillendirmiş olacak. Türkiye'de şu andaki iyi sporcular biniciliğin içinden geliyor. Yetenek taramalarıyla yeni biniciler çıkacak. Okul projesi Türk biniciliğinin gelişimini sağlayarak, geleceğini de eğitim ve bilgiyle donatarak sistemli bir hale getirecek." değerlendirmesini yaptı.

Spor Lisesi projesinde Kastamonu'nun pilot bölge olarak seçildiğini, ilerleyen dönemlerde projenin genişletilerek diğer illere de yaymayı hedeflediklerini vurgulayan Tuncer, "Öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi, yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, bilinçli, ahlaklı elit sporcuların ortaya çıkarılarak ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil edebilmeleri için bütün gücümüzle çalışmaya, üretmeye, bıkmadan usanmadan devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tuncer, biniciliğin diğer paydaşları hakem, antrenör, sporcu, seyis ve nalbantların da yer aldığı yeni ulusal ve uluslararası projeleri yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *