Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, hain darbe girişiminin 8’nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, “Kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü darbenin karşısındayız” dedi.
Demokrasiye ve milli iradeye yönelik hain kalkışmayı lanetlediklerini belirten CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, “15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz” dedi.
Başkan Caba açıklamasının devamında; “Darbe girişimine karşı milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş; girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülememiş, aradan sekiz yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adım da atılmamıştır. Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, demokrasiden yana, kuvvetler ayrılığına dayalı, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçmektedir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi “Vatan bir bütündür, asla parçalanamaz!”, “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir!”, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır!” ve kurtarmıştır. Yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi Gazi Mustafa Kemal’in ne denli büyük ve ileri görüşlü bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Atatürk; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurulmasını sağlamış, bu şekilde din ve devlet işlerini birbirinden ayıran laiklik ilkesini yerleştirmiştir. Buradan alacağımız ders, oy için devletin ve iktidarın, cemaat ve tarikatlara bağımlı hale getirilmemesi gerektiğidir. Bizler ,darbeleri ve darbe girişimlerini tarihin çöp sepetine atmak için cumhuriyeti gerçek bir demokrasi ile taçlandırmak zorundayız. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesinden ve izinden ayrılmadığımız, cemaatlere ve tarikatlara fırsat vermediğimiz sürece bu ülkede 15 temmuz gibi hain darbe girişimlerinin yaşanması mümkün değildir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ilelebet sürdürebilmesi için adalet ve demokrasinin tam olarak uygulanmasına ve yaşatılmasına ihtiyacımız bulunmaktadır. Adalet ve demokrasinin bulunduğu sistemlerde cemaat ve tarikatların yaşaması ve kötü emellerini hayata geçirebilmesi mümkün değildir.
Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla, 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: