Cumhuriyet Halk Partisi Merzifon İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğancan Gül, gazeteci – yazar Uğur Mumcu’nun bombalı suikast sonucu hayatını kaybedişinin 29’ncu yıldönümü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında; “Bugün Cumhuriyet tarihimizin karanlık günlerinden birinin yıldönümünü yaşıyoruz. Bugün ömrünü Türkiye'nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adayan, "Kalpaksız Kuvayı Milliye" neferi Uğur Mumcu'nun Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı karanlık eller tarafından arabasına konulan bir bombanın patlaması sonucunda aramızdan ayrılışının 29. Yıldönümü” dedi.
Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak büyük bir gazeteci örnek bir Atatürk sevdalısı olduğunu da söyleyen CHP Merzifon İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğancan Gül, “Uğur Mumcu başarılı meslek hayatıyla gazeteci olmasının ötesinde, önemli bir aydın, büyük bir Atatürkçüdür. Uğur Mumcu araştırmacı gazeteci kimliği ile bizleri bilgilendirmenin yanı sıra öngörüsü ve analiz yeteneği ile de bu günlerimize ışık tutmuştur. Onun bir araştırmacı gazeteci, bir düşünür olarak üstünde durduğu konuların, yaptığı çalışmaların günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ve tarih bize göstermiştir ki Uğur Mumcu, ülkemizi hangi konularda uyarmış ise hangi konulara dikkat çekmiş ise ülkemiz bu tehlikelerle karşı karşıya kalmış ve nice acılar çekmiştir” dedi.
Gül, açıklamasının devamında; “Zaten biliyoruz ki Uğur Mumcu doğru analizler yaptığı ve ülkemizi gerçek manadaki tehlikelere karşı uyardığı için hayattan kopartıldı.
Zaten biliyoruz ki Uğur Mumcu'ya yapılan bu saldırı sadece şahsına değil; Uğur Mumcu'nun benimsediği çağdaş, laik Cumhuriyete yapılmış bir saldırıdır. Bu suikastın arkasındaki karanlık güçler Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve cumhuriyetin değerlerini koruma inancını hedef almışlardır. Ancak şu da bilinmelidir ki, bu topraklarda Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyen, Kuvayı Milliye ilke ve anlayışını benimsemiş, Cumhuriyet sevdalıları var olduğu sürece bu gerici güruh, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır.
Uğur Mumcu aramızdan ayrılmış olsa dahi Uğur Mumcu'nun fikirleri, aydın görüşleri bizlerin yoluna ışık tutmaktadır.
Türkiye`nin Uğur Mumculara geçmişte olduğu gibi özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde çok ihtiyacı vardır. Aradan geçen 29 yıl da bize bunu göstermiştir.
Ne yazık ki bugün Diyarbakır Emniyet Müdürü iken pusuya düşürülen Ali Gaffar Okkan 'ın vefatının da yıldönümü. Gerici eller Uğur Mumcu'yu aramızdan ayırdığı gibi devletine ve halkına sevdalı, sevilen emniyet müdürümüzü de hayattan koparmıştır. Diyarbakır Emniyet Müdürü iken hayattan koparılan Ali Gaffar Okkan' ı da saygı ve rahmetle anıyorum.
Bu düşüncelerle özgürlük, barış ve demokrasinin yılmaz savunucusu, basın tarihimizin onurlu ve korkusuz kalemi, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı, Kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 29. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum. Uğurlar olsun Uğur abi, uğurlar olsun!” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: