reklam
reklam
38,7377 %0.29
43,5985 %-0.02
4.112,41 % 0,21
102.717,56 %3.998
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM “Aziz Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Yad Ediyorum”

“Aziz Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Yad Ediyorum”

Haberleri

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
“Aziz Milletimizin gurur kaynağı, tarihimizin unutulmaz dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümünü kutluyoruz” diyen Vali Yılmaz Doruk mesajında, “Vatanı, hürriyeti ve istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan milletimiz, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de örnek olmuştur. 18 Mart 1915 tarihinde, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine, “Çanakkale Geçilmez” dedirten Anadolu’nun her yerinden gelen kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan ederek, milli mücadelenin ilk kıvılcımını ateşlemişlerdir.
Bu büyük zafer, milletimizin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamıştır.
Her yıl bu zaferin yıl dönümünde, geçmişten bugüne vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi de anıyoruz. Kahraman şehitlerimize olan minnet borcumuzu ödemek için ülkemizi her alanda daha ilerilere taşımak, başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun!” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *