Karabük-Yenice kara yolunda tünel içerisinde gerçekleştirilen tehlikeli sollama, faciaya ramak kala sona erdi. Karşı şeride geçerek önündeki araçları sollamaya çalışan sürücü, karşı yönden gelen kamyonetle burun buruna geldi. O anlar başka bir araçtaki vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre olay, Karabük-Yenice kara yolunda bulunan tünellerden birinde meydana geldi. Tünel içerisinde seyir halinde olan bir aracın sürücüsü, önünde ilerleyen araçları geçmek amacıyla karşı şeride çıktı.
Kamyonetle Burun Buruna Geldi
Hatalı sollama yapan sürücünün karşısına bu sırada ters yönden gelen bir kamyonet çıktı. İki araç karşı karşıya gelirken, son anda gerçekleştirilen manevra sayesinde olası bir trafik kazasının önüne geçildi.
Tünelde yaşanan tehlikeli anlar, aynı güzergahta ilerleyen başka bir araçtaki vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Görüntüler İncelendi, Ceza Kesildi
Trafik güvenliğini tehlikeye atan sollama görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
Görüntüleri inceleyen ekipler, söz konusu aracın plakasını tespit etti. Yapılan incelemenin ardından hatalı sollama ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ihlaller nedeniyle araç plakasına toplam 13 bin 719 TL idari para cezası uygulandı.
Yaşanan olayda herhangi bir trafik kazasının meydana gelmemesi olası bir faciayı önlerken, tünel içerisinde yapılan tehlikeli sollama hem karşı yönden gelen sürücüyü hem de trafikteki diğer araçları riske attı.
