Samsun’un Canik ilçesinde yapımı devam eden okul inşaatından yaklaşık 650 bin lira değerinde elektrik kablosu çalındığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı. İnşaatta kalıp ustası olarak çalıştığı öğrenilen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre olay, Canik ilçesi Teknepınar Mahallesi’nde yapımı devam eden Canik Fen Lisesi inşaatında meydana geldi.
İnşaat alanındaki yaklaşık 650 bin lira değerindeki elektrik kablolarının çalınması üzerine Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
Şüpheli İnşaatta Çalışan Kalıp Ustası Çıktı
Polis ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, okul inşaatında kalıp ustası olarak çalışan R.Ö. (33) şüpheli olarak tespit edildi.
Yapılan çalışmaların ardından R.Ö. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Güvenlik Kamerasının Yönünü Değiştirdiği Tespit Edildi
Polisin gerçekleştirdiği incelemelerde, şüphelinin gece saatlerinde okul inşaatına geldiği ve burada bulunan güvenlik kamerasının yönünü değiştirdiği tespit edildi.
R.Ö.’nün daha sonra inşaat alanında bulunan ve yaklaşık 650 bin lira değerinde olduğu belirtilen elektrik kablolarını çaldığı belirlendi.
Olayın aydınlatılmasına yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda gözaltına alınan şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.
Adliyeye Sevk Edildi
Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 33 yaşındaki R.Ö., bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.
Yaklaşık 650 bin liralık elektrik kablosunun çalınmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

