Samsun’un İlkadım ilçesinde motokuryenin kullandığı motosikletin çarptığı 5 yaşındaki çocuk yaralandı. Kazanın ardından olay yerine gelen anne ve baba, çocuklarını ambulansa alınırken görünce büyük panik yaşadı.
Kaza, İlkadım ilçesi Bankalar Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, babaannesi ve 8 yaşındaki ablasıyla kaldırımda bulunan 5 yaşındaki erkek çocuk, bir anda yola çıktı. Bu sırada caddede seyir halinde olan 55 AKT 814 plakalı motokuryenin kullandığı motosiklet çocuğa çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yaralanan çocuk için çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi.
Sağlık ekipleri yaralı çocuğa olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kazanın ardından fenalaşan babaanneye de sağlık görevlileri müdahale etti. Yaralı çocuk ile babaannesi, ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Kazayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine çocuğun anne ve babası da olay yerine geldi. Çocuklarını ambulansa alınırken gören anne ve baba sinir krizi geçirirken, çevredeki vatandaşlar aileyi sakinleştirmeye çalıştı. Kazaya tanık olan 8 yaşındaki ablanın da büyük korku yaşadığı öğrenildi.
Kaza nedeniyle Bankalar Caddesi bir süre araç trafiğine kapatıldı. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerini tamamlamasının ardından cadde yeniden ulaşıma açıldı.
Kazaya karışan motokurye ise ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayın nasıl meydana geldiğinin kesin olarak belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı.

