44,4904 %0.03
51,6936 %-0.46
6.675,38 % -1,89
66.977,26 %-1.796
Amasya
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi ASAYİŞ Milyonluk vurgun yaptı, şehir şehir kaçarken yakayı Ankara’da ele verdi

Milyonluk vurgun yaptı, şehir şehir kaçarken yakayı Ankara’da ele verdi

Tokat’ta telefonda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, 76 yaşındaki kadını yaklaşık 2 milyon 300 bin TL dolandırdı. Ankara’da yakalanan şüpheli tutuklandı. 
Olay, kent merkezi Orhangazi Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 30 Mart’ta R.M. (76) isimli yaşlı kadını telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Şüpheli, "Adınız bıçakla yaralama ve hırsızlık olayına karıştı. Olay yerinde bir miktar ziynet eşyası ve döviz bulundu. Sizin olup olmadığını karşılaştırmamız için evinizdeki para ve ziynet eşyalarını teslim etmeniz gerekiyor" diyerek kadını ikna etti. Bunun üzerine yaşlı kadın, yaklaşık 1 milyon 100 bin TL değerindeki ziynet eşyasını şüpheliye elden teslim etti. Şüpheli, 31 Mart’ta tarihinde yeniden arayarak evde başka para olup olmadığını sordu. R.M., bu kez de 20 bin doları dolandırıcıya verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden yaşlı kadın durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. 

Şüphelinin izini kameralar ele verdi 
Ekipler tarafından yaklaşık 600 saatlik Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri incelendi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelinin M.N.Ü. olduğu tespit edildi. Şüphelinin araç ile farklı illere gittiği ve son olarak İstanbul’a ulaştığı belirlendi. Polis ekipleri, M.N.Ü.’yü İstanbul’dan Kayseri’ye gitmek üzere bindiği araçta Ankara’da düzenlenen operasyonla yakaladı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada yaklaşık 100 bin TL değerinde döviz ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.N.Ü., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 
 

milyonluk-vurgun-yapti-sehir-sehir-kacarken-yakayi-ankarada-ele-verdi

milyonluk-vurgun-yapti-sehir-sehir-kacarken-yakayi-ankarada-ele-verdi

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *