Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde 2 katlı ahşap bir evde çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyerek 7 eve daha sıçradı. Toplam 8 evi saran alevleri kontrol altına almak için çok sayıda ekibin müdahalesi sürüyor.
Yangın, İnebolu ilçesine bağlı Deresökü köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Cemal Tufan’a ait 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Kısa sürede büyüyen alevler, bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle çevrede bulunan evlere sıçradı. Yangın, ilk olarak başladığı evin ardından 7 evi daha etkisi altına aldı.
Yangının bildirilmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından bölgeye ekipler yönlendirildi. İnebolu’nun yanı sıra Kastamonu il merkezi ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ve orman ekibi ile su tankerleri Deresökü köyüne sevk edildi.
Bölgeye ulaşan ekipler, toplam 8 evi saran yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çalışma başlattı. Şiddetli rüzgarın söndürme çalışmalarını güçleştirdiği öğrenilirken, ekiplerin alevlerin daha fazla eve sıçramasını engellemek için müdahalesi devam ediyor.
Öte yandan yangının etkili olduğu Deresökü köyü dronla havadan görüntülendi. Görüntülerde yangının köyde oluşturduğu geniş etki alanı ve ekiplerin söndürme çalışmaları yer aldı.
İnebolu ilçesi Deresökü köyünde 8 evi etkisi altına alan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.



