Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda Bayat ve Osmancık ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Bayat ilçesine bağlı bir köyde yapılan operasyonda, bir evin bahçesinde kurulan çadırda yasa dışı kenevir üretimi yapıldığı tespit edildi.
Jandarma ekiplerinin çadırda yaptığı aramada, skunk türü olduğu değerlendirilen 10 kök uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca çadır ve ev çevresinde yapılan detaylı aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah, mühimmat ve uyuşturucu madde üretiminde kullanıldığı değerlendirilen çeşitli ekipmanlar bulundu. Ele geçirilen materyaller muhafaza altına alınırken, olayla bağlantılı şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Öte yandan Osmancık ilçesinde yürütülen ayrı bir operasyonda ise bir şüphelinin üzerinde ve adresinde yapılan aramada 45 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu maddeye el konulurken, olayla ilgili bir kişi daha gözaltına alındı.
Bayat ve Osmancık ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında toplam 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmek üzere jandarmaya götürüldü.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, uyuşturucu madde imal ve ticaretiyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi. Yetkililer, toplum sağlığını tehdit eden suç unsurlarına karşı denetim ve operasyonların aralıksız devam edeceğini bildirdi.
