Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyünde meydana gelen hortumun ardından bölgede incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan, hasarın ciddi boyutta olduğunu belirterek vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Sungurlu ilçesinde etkili olan hortumun ardından büyük hasarın oluştuğu Oyaca köyüne giden Çorum Valisi Ali Çalgan, bölgede incelemelerde bulundu. Vali Çalgan’a ziyaret sırasında Sungurlu Kaymakamı Mutlu Köksal ile Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere de eşlik etti. Yetkililerden son durum hakkında bilgi alan Çalgan, vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Köyde yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Çalgan, olayın öğleden sonra meydana geldiğini ve ihbarın hemen ardından tüm kurumların bölgeye yönlendirildiğini belirtti.
Vali Çalgan, "Bugün saat 15.20 sıralarında hortum meydana geldi. Yaklaşık bir dakika sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar ulaştı. İhbarın ardından AFAD, jandarma, sağlık ekipleri, Kızılay, belediye ekipleri, itfaiye ve İl Özel İdaresi ekipleri hızlı şekilde bölgeye intikal etti" ifadelerini kullandı.
Oyaca köyünde toplam 60 hanenin bulunduğunu aktaran Çalgan, mevsimsel nedenlerle birçok vatandaşın farklı şehirlerde yaşadığını, şu an yaklaşık 20-25 evde aktif olarak yaşam sürdüğünü söyledi.
Yaşanan olayın ciddi hasara yol açtığını vurgulayan Çalgan, son yıllarda benzer doğa olaylarının bölgede zaman zaman görüldüğüne dikkat çekerek, "Hasar büyük ancak en büyük tesellimiz can kaybının yaşanmamış olmasıdır" dedi.
Yaralı vatandaşların sağlık durumuna ilişkin de bilgi paylaşan Vali Çalgan, olayda toplam 4-5 kişinin etkilendiğini, üç kişinin olay yerinde ayakta tedavi edildiğini, iki kişinin ise tedbir amaçlı hastaneye sevk edildiğini ifade etti.
Vatandaşların mağdur edilmeyeceğini belirten Çalgan, hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını söyleyerek, "Devletimizin tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanındayız. Hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Yaralar en kısa sürede sarılacak" dedi.
Öte yandan köyde yaşayan 47 vatandaşın barınma konusunda herhangi bir sorun yaşamadığı, vatandaşların kendi tercihleri doğrultusunda köy konağı ve sağlam durumdaki evlerde kalacağı öğrenildi.
