Zonguldak'ta bir kamu bankasının şubesinde yaşanan silahlı olay paniğe neden oldu. İddiaya göre, evinin icra yoluyla satışa çıkarılmasına tepki gösteren bir kişi, bankaya gelerek yanında bulundurduğu silahla yere ateş etti. Olayın ardından banka tahliye edilirken, şüpheli polis ekiplerince kısa sürede yakalandı.
Olay, Zonguldak kent merkezindeki Soğuksu Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir kamu bankasının ticari müşteriler bölümünde meydana geldi. İddiaya göre B.H. isimli şahıs, evinin icradan satışa çıkarıldığını öğrenmesinin ardından bankaya giderek ticari müşteriler katına çıktı.
Şüpheli, yanında bulunan tabancayla yere bir el ateş etti. Silah sesinin duyulması üzerine banka çalışanları ve işlem yapmak için içeride bulunan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Panikle dışarı çıkan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Kısa sürede banka şubesine ulaşan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi olayda kullandığı silahla birlikte etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayın ardından banka binası tamamen tahliye edilirken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı ve bölge güvenlik şeridiyle kapatıldı.
Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin yapılması için Karaelmas Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan silahlı saldırı girişimi bankada bulunan çalışanlar ve müşteriler arasında kısa süreli paniğe neden oldu.
Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme gerçekleştirirken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla geniş çaplı soruşturma başlatıldı.




