Karabük’te temmuz ayı boyunca düzenlenen asayiş uygulamalarında aranan 64 kişi yakalandı, 49 araca ise toplam 3 milyon 100 bin 982 TL ceza uygulandı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde temmuz ayı boyunca gerçekleştirilen denetim ve uygulamaların sonuçlarını açıkladı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Motosikletli Polis Timleri, çarşı ve mahalle bekçileri ile sivil ve resmî ekiplerin katılımıyla polis sorumluluk bölgesinde kapsamlı çalışmalar yürütüldü.
Şok uygulamalar, devriye faaliyetleri ve denetimler kapsamında şüpheli kişiler ile araçlar kontrol edildi. Ekiplerin çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 6 kurusıkı tabanca ve 25 fişek ele geçirildi.
Çalıntı araçlar bulundu
Uygulamalar sırasında çalıntı olduğu belirlenen bir otomobil ile şasi numarası kazınmış bir motosiklet bulundu. Ayrıca farklı miktarlarda uyuşturucu etkisi bulunan hap ele geçirildi. Silah, araç ve uyuşturucu maddelere el konulurken olaylarla bağlantılı kişiler hakkında gerekli işlemler başlatıldı.
Ekiplerin kimlik sorgulamalarında, haklarında kesinleşmiş hapis cezası veya tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan 22 kişi yakalandı. Çeşitli suçlardan aranan 42 kişinin de gözaltına alınmasıyla temmuz ayında yakalanan aranan şahıs sayısı 64’e ulaştı.
Denetimlerde ayrıca yoklama kaçağı ve bakaya olduğu belirlenen 13 kişi hakkında işlem yapıldı. Fuhuş yaptığı iddiasıyla 2 kişi hakkında adli süreç başlatılırken 18 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulandı.
49 araca 3,1 milyon TL ceza
Şok uygulamalarla birlikte gerçekleştirilen trafik denetimlerinde eksiklik veya kural ihlali tespit edilen 49 araca Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 3 milyon 100 bin 982 TL idari para cezası kesildi.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin suç ve suçlularla mücadele ile trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerini sürdüreceği bildirildi.