Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir yağ fabrikasında sabah saatlerinde şiddetli bir patlama yaşandı. Fabrikanın kazan dairesi bölümünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın kısa sürede fabrikanın bazı bölümlerini sardı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ederken, aynı zamanda yaralılar için ilk yardım çalışmaları başlatıldı. Patlamada yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğu, toplam yaralı sayısının ise kaynaklara göre 7 ile 10 kişi arasında değiştiği bildirildi.
Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Fabrika çevresinde güvenlik önlemleri kapsamında giriş-çıkışlar kontrollü hale getirildi; itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına geçildi.
Yetkililer, patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin başlatıldığını, fabrikanın güvenlik protokollerinin ve teknik altyapısının gözden geçirileceğini açıkladılar. Olayın kesin sebebi henüz netleşmedi.
