45,5940 %0.01
52,9748 %-0.06
6.535,33 % -0,51
76.623,76 %-0.185
Amasya
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi ASAYİŞ 65 Yıl Hapis Cezası Bulunan Kadına Yeni Ceza

65 Yıl Hapis Cezası Bulunan Kadına Yeni Ceza

65 Yıl Hapis Cezası Bulunan Kadına Yeni Ceza

Samsun’da hırsızlık suçundan çok sayıda suç kaydı bulunan ve hakkında kesinleşmiş 65 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası olduğu öğrenilen 8 çocuk annesi kadın, yargılandığı davada 3 yıl 9 ay 18 gün daha hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir evden yaklaşık 20 bin TL nakit para çalınması üzerine Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Anne ve Oğlunun Hırsızlığı Gerçekleştirdiği Tespit Edildi

Polis ekiplerinin yaptığı takip ve araştırmalar sonucunda hırsızlık olayını Saniye G. (31) ile 13 yaşındaki oğlu Ç.G.’nin gerçekleştirdiği belirlendi. Anne ve oğlu polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

60 Ayrı Suç Kaydı Bulunduğu Öğrenildi

Yapılan incelemelerde Saniye G.’nin evden hırsızlık suçundan 60 ayrı suç kaydı bulunduğu ve hakkında kesinleşmiş toplam 65 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

8 çocuk annesi olduğu belirtilen kadının, en küçük çocuğunun 6 aylık olması nedeniyle cezasının infazının ertelendiği öğrenildi. En büyük çocuğunun ise 13 yaşında olduğu ifade edildi.

Şüphelinin cezaevine girmemek amacıyla sık sık çocuk doğurduğu iddia edildi.

Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Saniye G., 13 Mart 2026 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Hakkında Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması bugün görüldü.

Mahkeme, Saniye G.’yi hırsızlık suçundan 2 yıl 9 ay 18 gün, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Böylece sanığa toplam 3 yıl 9 ay 18 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Konu Bakanlığa Taşındı

Öte yandan Saniye G.’yi tutuklayan Samsun 2. Sulh Ceza Hakimi’nin, şüphelinin mevcut yasal düzenlemelerden faydalanarak ceza infazından kaçmaya çalıştığı yönündeki değerlendirmeyi Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne taşıdığı öğrenildi.

Hakimin, Türk Ceza Kanunu’ndaki bazı düzenlemelere benzer şekilde, bu tür haklardan yararlanmanın belirli bir sayıyla sınırlandırılması yönünde öneride bulunduğu belirtildi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız