Samsun’un Canik ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 ruhsatsız av tüfeği, 78 bıçak ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 30 yaşındaki şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat bulunduran kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında K.T.’nin adresini belirledi. Ekipler, gerekli işlemlerin ardından şüphelinin ikametinde arama gerçekleştirdi.
Adresten Silah ve Mühimmat Çıktı
Yapılan aramada farklı boyut ve ebatlarda 78 bıçak, 5 ruhsatsız av tüfeği ve 1 kurusıkı tabanca bulundu. Ekipler ayrıca 91 av tüfeği kartuşu, 31 adet 9x19 milimetre tabanca fişeği ile 4 adet 7.62 milimetre piyade tüfeği fişeği ele geçirdi.
Silah, bıçak ve mühimmatlara incelenmek üzere el konuldu. Şüpheli K.T. hakkında 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında adli işlem başlatıldı.
Polis ekiplerinin ruhsatsız silah ve mühimmatla mücadele çalışmalarını kent genelinde sürdürdüğü bildirildi.
