Zonguldak’ta 18 yıl önce kaybolan, yıllar sonra kemik kalıntıları barajda bulunan Ahmet Yılmaz’ın ölümüne ilişkin davanın duruşması görüldü. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 4 sanığın yargılanmasına devam edilirken, tanıkların ifadeleri alındı. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
18 Yıllık Dosyada Duruşma Görüldü
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar K.A., T.Y. ve İ.E. ile taraf avukatları katıldı.
Tutuklu sanık E.İ., Ahmet Yılmaz’ın eski eşi D.D. ve bazı tanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.
Dava kapsamında sanıkların ve tanıkların beyanları değerlendirildi.
Tanıklar Olayla İlgili Bilgilerinin Olmadığını Söyledi
Duruşmada dinlenen tanık E.İ., Ahmet Yılmaz’ın ölümüne ilişkin herhangi bir görüşmeye tanıklık etmediğini ve öldürülmesiyle ilgili bir bilgi duymadığını ifade etti.
Diğer tanıklar da Ahmet Yılmaz’ın ölümüne ilişkin bilgilerinin bulunmadığını öne sürdü.
Tutuklu sanıklardan K.A.’nın ise ilk duruşmada savunma yapmadığı belirtildi.
Eski Eşi Şikayetini Sürdürdü
Ahmet Yılmaz’ın eski eşi D.D., duruşmada sanıklardan şikayetçi olduğunu yineledi.
Duruşmada sanıklar tahliye talebinde bulunurken, cumhuriyet savcısı sanıkların tutukluluk hallerinin ve mevcut adli kontrol tedbirlerinin devamını istedi.
Mahkeme Duruşmayı Erteledi
Tarafların beyanlarını değerlendiren mahkeme heyeti, dosyada bulunan eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.
Ahmet Yılmaz’ın ölümüne ilişkin yargılama süreci devam ediyor.



