Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından her yıl düzenli olarak teknik personeller tarafından oluşturulan bir seçici heyetle kullanacağı yerli ve ithal boğa spermalarının seçilmesi sağlanarak üreticilerin tercihine sunulması amacıyla boğa kataloğu yayınlanıyor.
Yayınlanan Boğa Kataloğu hakkında bilgiler veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan, “Bölgemizdeki hayvan ıslahını geliştirmek amacıyla seçilmiş olan üstün genetik özellikteki boğalardan oluşan 2022 yılı içinde boğa kataloğu hazırlanmış ve basım süreci başlatılmıştır.
Boğa spermalarını seçerken toplam damızlık değerleri, süt verimleri, et verimleri, ayak-bacak puanlamaları, geçmiş senelerde kullanmış olduğumuz boğa spermalarıyla oluşabilecek kan yakınlıkları ve fiyat kriterleri göz önünde bulundurularak oluşturulan kurul tarafından ayrıntılı olarak değerlendirmeye alınmaktadır.
Bölgemiz iklimsel ve coğrafi şartları göz önüne alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen boğa spermaları ıslah çalışmalarımızda büyük önemi bulunmaktadır” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: