reklam
reklam
38,7520 %0.36
43,6625 %0.29
4.144,38 % 0,99
102.735,83 %3.194
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM 2. Altın Soğan Ve Pancar Güreş Festivali Yapıldı

2. Altın Soğan Ve Pancar Güreş Festivali Yapıldı

Haberleri

Suluova ilçesinde "2. Altın Soğan ve Pancar Güreş Festivali" yapıldı.

Suluova Dernekler Platformu tarafından organize edilen ve 10 boyda yapılan güreşlerde 32‘si başpehlivan olmak üzere toplamda 170 güreşçi mücadele etti.

Yedikuğular Kuş Cenneti'nde düzenlenen karakucak güreşlerin finalindeki uzatmalarında yapılan puanlamada Orhan Okulu'yu yenen Ali Rıza Kaya başpehlivan oldu. Güreş ağalığını ise tekrar iş adamı Yunus Çelik kazandı.

Güreşçilere ödüllerini veren AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya ve Suluova bölgesinin güreş altyapısının güçlü olduğunu ve çok sayıda Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarının çıktığını söyledi.

İpek, Suluova'da karakucak güreşlerini yeniden canlandıran derneklere teşekkür aderek, "İnşallah yapmış olduğunuz bu organizasyonlar bunun için yeniden filizlerin büyüdüğü, yeniden geliştiği güreşin büyüdüğü bir yer olacaktır. Bu arada Amasya'mız Cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımının atıldığı yerdir. 'Milletin kaderini yine milletin azim ve kararlılığı belirleyecektir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin ilk kuruluş sözü Amasya'da söylenmiştir. 100. yılını kutluyoruz. Daha nice 100 yıllara bu bölgenin en büyük en güçlü devleti olarak daha nice 100 yıllara Cumhuriyetimizi büyüterek taşıyacağız." dedi.

Güreşlerin sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, Suluova Dernekler Platformu Başkanı Satılmış Erdem, Güreş Ağası Yunus Çelik ve protokol üyeleri tarafından verildi.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *