44,4941 %0.04
51,6860 %-0.37
6.672,18 % -1,94
66.817,72 %-2.772
Amasya
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Videolar GÜNDEM Merzifon’da Küçükbaş Desteği Başladı!

Merzifon’da Küçükbaş Desteği Başladı!

Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından duyurulan “Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi” için başvurular başladı, son tarih 30 Nisan. Detaylar haberimizde…

Tarım ve hayvancılık alanında üretimi artırmak amacıyla hayata geçirilen “Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi” kapsamında Merzifon’da başvurular alınmaya başlandı. Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre projeden yararlanmak isteyen üreticiler için son başvuru tarihi 30 Nisan 2026 olarak açıklandı.

 

Türkiye genelinde uygulanan proje, küçükbaş hayvancılığı teşvik etmeyi, kırsalda üretimi artırmayı ve özellikle aile işletmelerini güçlendirmeyi hedefliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında üreticilere hem hayvan desteği hem de finansal destek sağlanıyor.

 

Projenin en dikkat çeken yönlerinden biri, hak sahibi üreticilere doğrudan küçükbaş hayvan verilmesi. Buna göre projeden yararlanmaya hak kazanan üreticilere 95 dişi ve 5 erkek olmak üzere toplam 100 baş küçükbaş hayvan temin edilecek. Bu hayvanların tamamı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından yetiştirilen damızlık hayvanlardan seçilecek.

 

Destek yalnızca hayvan temini ile sınırlı kalmıyor. Proje kapsamında üreticilere önemli finansman kolaylıkları da sunuluyor. Ziraat Bankası aracılığıyla sağlanacak kredilerde 2 yıl geri ödemesiz dönem uygulanırken, toplamda 5 ila 7 yıl vadeli ödeme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca üreticilere hayvanların bakım ve beslenmesi için yıllık 180 bin TL’ye kadar destek verilmesi planlanıyor.

 

Yetkililer, projenin özellikle gençler ve kadın üreticiler için önemli fırsatlar sunduğunu vurguluyor. Başvurularda kadınlar, genç girişimciler ile veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendisi gibi meslek gruplarına öncelik tanınacağı ifade ediliyor.

 

Proje kapsamında başvuruların Nisan ayı içerisinde alınmaya başlandığı ve değerlendirme sürecinin ardından yılın ikinci yarısında hayvan dağıtımının yapılmasının planlandığı bildirildi. Başvuruların ilçe tarım müdürlükleri üzerinden yapılması beklenirken, detaylı şartlar ve değerlendirme kriterlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrıca duyurulacağı belirtiliyor.

 

“Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi”, 2026-2028 yıllarını kapsayan geniş ölçekli bir program olarak dikkat çekiyor. Proje kapsamında toplamda 150 bin küçükbaş hayvanın üreticilere dağıtılması hedefleniyor.

 

Merzifon’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunan bu destek programı, hem üretimi artırmayı hem de kırsal ekonomiyi güçlendirmeyi amaçlıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, projeden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru süresini kaçırmamaları gerektiğini vurgulayarak, 30 Nisan tarihine kadar başvuruların tamamlanması çağrısında bulundu.

 

Bölgedeki üreticiler açısından büyük önem taşıyan bu destek programının, Merzifon ve çevresinde küçükbaş hayvancılığa ciddi bir ivme kazandırması bekleniyor.

KAYNAK: Alperen Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *