Merzifonspor’da yeni sezon öncesi hareketli günler yaşanıyor. Bölgesel Amatör Lig’de Merzifon Belediyespor ile oynadığı play-out karşılaşmasını kazanarak tarihinde ilk kez üst üste iki sezon ligde mücadele etme hakkı elde eden mavi beyazlı ekipte olağanüstü kongre iddiaları spor kamuoyunun gündemine oturdu.
Sezona iş insanı Haluk Çetin Çayan ve yönetim kurulu ile başlayan Merzifonspor’da, yönetimin yeni sezon öncesi olağanüstü genel kurul kararı alabileceği konuşuluyor. İlçe spor camiasında dolaşan iddialara göre mevcut yönetimin kongre kararı alarak yönetim kadrosunda değişime gitmesi bekleniyor.
Kulüp başkanlığı için spor kamuoyunda farklı isimler de dillendirilmeye başlandı. Geçmiş dönemlerde Merzifonspor Kulüp Başkanlığı görevini üstlenen iş insanı Mustafa Polat ile eczacı Metin Tekneci isimleri öne çıkan isimler arasında yer aldı.
Edinilen bilgilere göre Mustafa Polat ve Metin Tekneci’nin yakın çevreleriyle çeşitli görüşmeler yaptığı, gerekli şartların oluşması halinde güçlü bir Merzifonspor yapılanması için yeniden sorumluluk alabilecekleri ifade ediliyor. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’nden bir iş insanın da kulüp başkanlığına talip olduğu ancak yapacağı istişareler sonucunda ismini kamuoyuyla paylaşacağı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.
Zor bir sezon geçiren ve istediği sonuçları bir türlü alamayarak skora yansıtamayan Merzifonspor’da yöneticiliği düşünen isimleri tetikleyen en önemli unsurlardan birisinin de evinde oynadığı maçlarda tribünlerin tamamen doldurularak taraftarın takımlarına sahip çıkması olarak da değerlendiriliyor.
Önümüzdeki günlerde kulüpten resmi bir olağanüstü genel kurul açıklaması yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, yeni sezonda takımın başında hangi ismin olacağı şimdiden ilçede en çok konuşulan spor gündemlerinden biri haline geldi.
Taraftarlar ise yeni sezonda daha güçlü bir kadro ve daha iddialı bir Merzifonspor görmek istediklerini dile getirirken, kongre sürecinin kulübün geleceği açısından büyük önem taşıdığı değerlendiriliyor.
